jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Sauli Niinistö valehtelee.

Ansiokkaassa copypaste-puheenvuorossa viitataan presidentti Sauli Niinistön Talouselämä-lehdelle antamaan haastatteluun. Lehden verkkosivujen mukaan Niinistö toteaa, että

”Euroa ei olisi syntynyt, jos olisi ollut tiedossa, että vakaussopimusta rikotaan. Saksa ei olisi sellaiseen euroon suostunut.”

 

Kun euroon osallistujia valittiin, useat maat eivät mahtuneet vakaussopimuksen raameihin, ja Saksassa tiedettiin tämä oikein hyvin.

The Economist 1991: vain Ranska ja Luxemburg täyttävät Maastricht-kriteerit

Der Spiegel 2012: Saksan hallitus tiesi Italian sopimattomaksi rahaliittoon

Saksa joutui luovuttamaan lehdistön pyynnöstä Kohlin hallituksen aikaisia asiakirjoja, joista käy ilmi, että hallinnossa tiedettiin euron viat oikein hyvin. Erityisesti siellä tiedettiin, että Italia ei rahaliiton ehtoja täytä, ja ehdoissa joustaminen mahdollisti myöhemmin myös Kreikan mukaanottamisen.

Belgian valtionvelkahan oli muuten reilusti yli sata prosenttia bruttokansantuotteesta, kun Maastricht-raja oli kuusikymmentä prosenttia.

Kokonaan toinen keskustelunaihe olisi, että mitä tekemistä vakaussopimuksella ja sen noudattamatta jättämisellä on, kun monet maat, mukaanlukien Espanja, Irlanti ja Portugali - sekä toki Suomi - noudattivat vakaussopimuksen sääntöjä ennen kriisiä oikein hyvin.

 

Eikö Niinistö muka tiedä, että vakaussopimuksen noudattamatta jättäminen oli Saksan tiedossa, vai valehteleeko hän tahallaan , ilmeisesti kaunistellakseen omia ja muiden virheitä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Minua ihmetyttää unilukkariksi ilmoittautuneen Niinistön uniapne. Mies on Salosta ja huastaa kuin olisi Savosta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Älä häpäise meitä savolaisia! Presidentillä lienee ns. valikoiva muisti!

Jonas Hellgren

Onko savolaisen häpäiseminen edes teoriassa mahdollista? Vastuu sanoistahan on kuulijalla.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

SJP:lle tiedoksi, kun keksi bannata minut todetessani Niinistön valehtelevan:

Moderointilinjasi on:

"Blogisti joka tässä minun blogissa tai jonkun muun blogissa on kirjoittanut alatyylillä henkilökohtaisuuksiin menemällä minkä tahansa puolueen ministeristä, kansanedustajasta , kunnanvaltuutetusta ym. henkilön poliittisesta kannasta riippumatta on suljettu tästä blogista."

Kommentissani ei ollut mitään alatyylistä tai henkilökohtaista. Et itse halunnut vastata kysymykseen, valehteliko Niinistö vai ei. Syitä voi arvailla.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Olen yhden kerran kirjoittanut SJP:n blogiin korjatakseni hänen virheensä. Hän ei korjannut virhettä, vaan blokkasi minut, ja toimitus nosti kirjoituksen karuselliin.

Karusellissä pyöri kaksi hänen kirjoitustaan yht'aikaa. Maksaako hän tai joku taho Uudelle Suomelle siitä?

Reijo Tossavainen

Uudelle Suomelle on tärkeää nostaa kokoomuslaisia kirjoittajia. Niitä on vähän, joten SJP saa "ansiottoman arvonnousun".

Jotu Karjalainen

Totuus voi välillä tuntua kovin ikävältä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Copypaste, eipä ne Niinistön muutkaan lausahdukset ihan putkeen menneet:

Se, että Suomella olisi ongelmia, ihan kuten useimmilla muillakin mailla, sekä eurossa tai sen ulkopuolella, on mielestäni epärelevanttia. Oleellista pitäisi olla, olisivatko asiamme paremmin vai huonommin, mikäli euroon ei olisi lähdetty.

Niinistön väite, että Suomella olisi huomattavasti euromääräistä velkaa, jos olisimme pysyneet markassa, on epätosi - suuri osa velasta olisi todennäköisesti markkamääräistä, ihan kuten Ruotsissakin se on kruunumääräistä.

Mikäli Niinistö tarkoittaa, että eroamalla eurosta Suomen euromääräinen velka kasvaisi devalvaation yhteydessä markoissa huomattatavasti, se on toki totta. Kolmenkymmenen prosentin markan devalvaatio nostaisi Suomen valtionvelan samalle tasolle suhteessa bruttokansantuotteeseen, kuin mitä se on Saksassa. Ei se ole katastrofi, ja nykymenolla niin käy viidessä vuodessa jokatapauksessa - sillä erotuksella, että nykymenolla tilanne olisi hoitamatta, mutta velka olisi tehty.

Niinistö toteaa, että "meillä on nyt kovin erilainen euro", kuin mitä hän oli tekemässä. Eihän ole - se on juuri sellainen, kuin mitä he tekivät, ja riskiskenaarioista varoitettiin monelta taholta, Margaret Thatcherista Milton Friedmaniin. Toisekseen, Niinistö ei mitään euroa ollut tekemässä.

Täytyy varmaan käydä hakemassa TE:n uusin numero ja kurkata, mitä muuta Niinistö kertoili. Toivottavasti joukossa oli hieman harkitumpiakin käsityksiä.

Sirpa Abdallah

Juhani, Niinistön kommentit haastattelussa ovat täysin sen mukaista tuotetta kun hän on vieläkin sitä mieltä että Suomen euroon liittyminen oli Suomen edun mukaista. Niin ja eikä hän kadu tuota päätöstä vieläkään. Euroa Suomen valuuttana pitää puolustella katteettomallakin tavalla.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Suomi devalvoi aikoinaan markkaa yli 100 prosenttiyksikköä, mutta siitä huolimatta markkaa ei onnistuttu arvottomaksi muuttamaan. Monilla tuntuu olevan tarve ajatella devalvoituminen pysyvänä halvauksena josta ei parane ajan kanssa.

Euromääräisten velkojen määrän ei tarvitse myöskään vähetä minkään ennalta määrätyn aikataulun mukaan, jolloin siirtymävaiheen jälkeinen heikentynyt valuutta ei muodosta ongelmaa. Perin kokoomuslaista kyllä olisi lähteä vähenteleämään eurovelkoja heti välittömästi oman valuutan heikennyttyä 30 prosenttia. Olisihan velan bkt-suhteen väliaikainen kasvu heille kuin taivaallinen ilmoitus velkojen pois maksamisen välttämättömyydestä.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Ihmetyttää unilukkariksi ilmoittautuneen kokoomuksesta eronneen presidentti Niinistön uniapne. Hän puolustaa Talouselämän haastattelussa euroa eikä tarjoa mitään tilalle. Tuskin tulee valituksi näillä selityksillä uudelleen presidentiksi. Ruotsissa hänet olisi naurettu pihalle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

7 vuotta sitten oli tarjolla mm. tämä blogi, joten on vaikeata ymmärtää, miten joku vielä v. 2014 puhuu siitä, että jotain rationaalista pitkän aikavälin logiikkaa on käytetty EU:n kehitttämisessä.
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4191...

Tämä v. 2010 kirjoitettu blogi taas kertoo ajasta pari vuotta ennen euron käyttöönottoa eli se alkaa prof. Niels Thygesenin haastattelusta v. 2000.
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4292...
LAINAUS:
"Kun kysyin, voisiko Kreikan talous koskaan saavuttaa konvergenssin avulla EMU-kriteerit täyttävän kunnon, Thygesen otaksui sen vaativan ainakin yhden sukupolven uurastuksen elinkeinoelämän rakenteiden ja poliittisen kulttuurin uudistamiseksi. Kreikan budjettialijäämä oli tuolloin 17,9 prosenttia kansantuotteesta eli ylitti kriteerin kuusinkertaisesti. ”Koska EMU:n tarkoitus on yhdentää eikä jakaa Eurooppaa, meidän on ehkä syytä odottaa vuosikymmen tai pari ennen kuin siirrymme yhteisvaluuttaan”."

Siis vuonna 2000 ajateltiin jo, että euroon mennään n. 20 vuotta liian aikaisin. Siksi tänään on hämmentävää lukea selityksiä, joilla ei ole mitään pohjaa todellisuudessa edes ennen euroon liittymistä.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Odotan milloin kyseiset herrat Niinistö ja Lipponen julkisesti katuvat Suomen junailua euroon ilman kansanäänestystä. Perustuslakiakin siinä venytettiin kuminauhan tapaan. Kyllä asiantuntijat ( kansainväliset ) varoittivat. Jos kansa olisi saanut äänestää, ei Suomi olisi vieläkään eurossa. Luultavasti taloutemme olisi samaa luokkaa Ruotsin ja Tanskan kanssa. Ehkäpä Suomen työllisyys paranee 20 %:n sisäisen devalvaation jälkeen ja Suomi pääsee muiden pohjoismaiden iloiseksi alihankkijaksi.

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Niinistö on alkanut nähdä ympärillään kasakoita. Huolestuttavaa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Niinistö puhuu vain niin totta kuin pystyy!

Luin kommenttisi SJP: n blogissa, eikä siinnä todellakaan ollut mitään alatyylistä eikä herjaavaa.

Bannaustasi en niinkään ihmettele sillä eipä SJP: lle jäänyt paljon vaihtoehtoja jäätyään alakynteen väittelyssä kanssasi!

Ja Niinistö samoin kuin Halonenkin aikoinaan, antoi jäsenkirjansa pois. Mutta ei ole päässyt - eikä pääse - irti ideologisesta taustastaan.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

SJP:n tapauksessa hämmentävää on, että hän copypastettaa muutaman rivin, ja kehuu niitä, eikä edes tajua, että ne kopioidut rivit ovat puuta heinää. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Lähdekritiikki ja auktoriteettikäsitykset ovat lukijan kompastuskiviä meillä kaikilla.

Ehkä SJP:tä harmittaa, että minä tai monet muut eivät välttämättä usko hänen auktoriteettiinsa yhtä paljon, kuin hän itse. Niinistön höpötykset menevät ehkä läpi monille, mutta SJP ei sitä temppua voi toistaa.

Sirpa Abdallah

Juhani, olin itsekin vähän aikaa SJP:n blogeissa bannissa kun rohkenin olla hiukan enemmän Stubbin lausuman kannalla, asiassa jota en enää muista, kuin SJP:n blogissaan esittämään. Tarkkaa sanamuotoa en enää muista, mutta tuo oli sanomani sisältö. Kommentti poistui ja banni päälle. Enpä ole enää jaksanut lukea hänen kirjoituksiaan, sillä hänen uskonsa kokoomukseen ja tekemisiin on jotain uskomattoman suurta.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Sixten Korkmanilla järki voitti lojaalisuuden:

Euro-unelmasta tuli painajainen
Suomi kiirehti Euroopan talous- ja rahaliittoon mielessään valoisa tulevaisuus. Kritiikki sai väistyä historiallisen projektin tieltä.
http://www.hs.fi/talous/a1415420113960

Korkman HS:lle: Euro oli ehkä askel liikaa
Suomi päätti liittyä Euroopan unioniin noin 20 vuotta sitten. Pitkään jatkunut menestystarina on vaihtunut euron kriisiin ja talousromahdukseen. Nyt ollaan umpikujassa, Sixten Korkman toteaa
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/11/0...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Noin vuosi sitten kirjansa julkistamisen (Euro ilman valtiota) jälkeen, Korkman totesi:
"Meillä on todistustaakka osoittaa, että euro voi toimia ja että voi olla valuutta ilman valtiota. Sitä tässä yritetään todistaa." Eurokokeilu oli tuolloin "vaakalaudalla"...
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2013/10/23/...

Hän siis halusi v. 2013 todistaa, että euro voi toimia, mutta samalla pohti, havaitsemmeko joskus 20 vuoden kuluttua tehneemm virheen. Korkman oli varmuuden vuoksi kahta eri mieltä, mutta nyt näyttää liukuvan eurokritiikin puolelle, kun EVA:n ja ETLA:n pestit eivät enää paina: todistustaakka poistui saman tien?

Professuuri v. 2012-2015 näyttää velvoittavan vapaaseen pohdintaan

Lisäys klo 12:12:
Esko Ahokin toi juuri esille tämän eurosidonnaisuuden ongelman: "Euro on kaventanut mahdollisuuksia hoitaa asioita."
Siinä se.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Vieläks te uskotte noihin?EU pyramidihuijaushan on paljastettu aikoja sitten.Kansalaisilta kupatut rahat kiertää parempiin taskuihin.Eihän tää perse edellä puuhun liittovaltiohanke olekkaan kuin hajoamista vailla.

Eihän ne nyt ihmiset ikäänsä idiootteina viitsi esiintyä.Se on eri juttu sitten paljonko tulee häkkiä kellekin,kun sananvapaus alkaa olla poliitikoille liikaa.Mikä menestystarina on yli 20 vuotta jatkunut kriisi ja veivaaminen.S.Niinistö on koiransa ja naisensa kanssa aika huomaamaton kun sen valta on rajattu.Tietysti ikävästi kokoomuksen venäjävastainen kampanjointi jatkuu.Stubb ja katainen sen aloittivat jo 2010,ennakoivasti,tuskin oli sattumaa.Katainenhan monoa järjesti ylen tyypillekin.

Amerikkalaismieliset ministerihahmot ja muu seurakunta kun ajaa omaa etuaan nato ja vapaakauppa haaveillaan.Ei paljon ole enää vaihtoehtoja,kaikki myydään mikä Suomesta irti lähtee.Tulevaisuudella kun ei ole väliä näille toisten rahoilla bisneksiään tekeville.Omassa figassa on riittävästi.

Suomi,oli se kaunis ja hyvä maa.Ahneet rosvot olis saaneet pitää likaiset näppinsä erossa.Kohta kun raiskataan loputkin,monikansalliset firmat vievät vielä viranomaistenkin vallan..kuten on sos-ja terveydenhoidon puolella alkanut uhkaavasti näyttämään,rengeistä on tullut isäntiä.Mitä siitä välittävät puoluefanaatikot jotka kulkevat kuin hevonen,laput silmillä ja eläkepaperit taskussa,tai hyvä virka ja sulle,mulle me ollaan samaa jengiä tyypit.

Kokoomus ja nämä keskustalaiset ovat kaukana kansasta.Niiden jäljiltä on maassa pelkkää tuhkaa,sieltä vaan ei nouse enää mitään..

Juha Kuittinen

Ilmoitusasiahan tuo Suomen euroon liittyminenkin Niinistön osalta oli, joten varsin "johdonmukaista" kommentointia häneltä tuohon vakaussopimukseen liittyen.

http://seppohautaaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1478...

Juha Hämäläinen

Meidän pressa on ilmeisesti ollut hiljaa nurkassa sormet korvissa jokaisessa kokouksessa ja tapaamisessa, kun ei ole tullut hänen tietoon, että kaikki kusetti.

Mitä tulee Italian jäsenyyteen se lähti Ranskan vaatimuksesta, kuten automaattisien rangaistuksien sopiminen Maastrichtin-sopimuksen asettamien rajojen rikkomisesta.

Junckeri ei halunnut Espanjaa, Portugalia ja Italiaa. Ranska taas ei olisi lähtenyt mukaan, jos Italia olisi jätetty ulos. Italia ei ollut rajoissa edes alussa, mutta Kohl halusi Euron väkisin ja teki toisen virheen heti alkuun.

Politiikka tappoi Euron heti alkuun "maksoi mitä maksoi", kuten se tänä päivänä kuuluu EKPn suunnasta!

https://www.youtube.com/watch?v=IqQ09Y95_pg

Käyttäjän Banjaljubitel kuva
Vesa Suonmaa

Niinistön kohdalla arkistojen penkominen auttaa ymmärtämään miten heikoilla jäillä hän liikkuu arvioidessaan EU:n ja euron tilannetta. Liiana paljon virhearvioita tilanteesta 1990 ja 200 luvun puolella.

SJP ei tosiaan kestä faktoja...Itsekin olen bannattu syystä jota en enään muista. Enkä nykyään edes välitä. Ihmiset jotka elävät itse luomassaan kuplassa eivät onneksi ole kovin vaarallisia muuta kuin itselleen. Ja silloin valkotakkiset tulevat apuun...)))

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Philipp Bagus sanoo kirjassaan Euro eksyksissä, että Saksan yhdistymisen hintana oli Saksan luopuminen D-markasta ja euron hyväksyminen. Lisäksi siinä sanotaan, että Saksa(kin) muutti perustuslakiaan euroon sopivaksi kansalta kysymättä.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

no ei se saksankaan velka 60% mahdu ja niinistölle sattu pikkane moka julkise sektorin koos. luul et yli 50%, todellisuudessa 20%. siitä o tilastokeskuskin huomauttanut.

ihmetellä sopii miks kaveri soopaa suoltaa ny pressana. sillon kun oli ehdokkaana, sattu vaalikiertueella kiteen krouvis ja mä kävin jututtaa.
***
- mitä mieltä olet keskuspankkirahoituksesta
s- se on ainoa vaihtoehto
***

serkkupoika valokuvan otti, surkku vaan kun ei keskustelua tajunnu videoida.

http://tietotrenditblogi.stat.fi/mag/article/51/

"Tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi jokin aika sitten, että Suomen julkisen sektorin menot ovat lähes 60 prosenttia brutto­kansan­tuotteesta."

"Tuotannon arvoa kuvaava brutto­kansan­tuote ei koostu julkisista ja yksityisistä menoista vaan yksityisestä ja julkisesta arvonlisäyksestä, joka tarkoittaa kansan­taloudessa tuotettujen tavaroiden ja palveluiden arvoa. Julkinen sektori tuottaa Suomessa viidesosan brutto­kansan­tuotteesta ja yksityinen sektori neljä viidesosaa."

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei kai sitä ihmetellä tarvitse...Niinistö kantaa poliittista vastuuta juuri site mitä sitä yleensä tunnutaan kantavan eli nauttii kaikista mahdollisista eduista mitä kansakunta maksaa hänelle ja tulee kertomaan mitä pitäisi tehdä,että asiat vielä menisi huonommin. Eikä siinä vielä kaikki..löytyy porukka joka tätä poliittista vastuusta alkaa ajamaan eteenpäin ymmärtämättä kuinka se jo alunperinkin meni päin persettä.

Sirpa Abdallah

Tuossa kuunneltavaksi ja katsottavaksi eduskunnassa käydystä keskustelusta - Esko Aho, Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö. Vain Aholla oli jo tuolloin näkemykset tulevasta eli nykytilasta, mutta Lipponen ja Niinistö olivat tiukasti euron kannalla.

https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

Kannattaa uudelleenkin kuunnella.

https://www.youtube.com/watch?v=1payzBMkhzk

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Kiitos Sirpa linkeistä. En muistanutkaan kuinka ylimielinen ja v********n tuo Lipponen osaa olla. Esko Aho esitti jopa hyvin rakentavalla ja asiallisella tavalla nuo kysymyksensä, jotka todellakin olivat paikallaan. Aho sanoi vielä toimittajan haastattelussa,että häviäminen ei aina ole häviö, vaan vuosien päästä voidaa huomata, että häviäjät olivat oikeassa.

Yllättävää kyllä maikkarin politiikan toimittaja oli myös aika skeptinen päätöksen suhteen. Hän sanoi, että ollaan aika epävarmoissa tunnelmissa, koska opposition kysymyksiin ongelmanratkaisukeinoista häiriötilanteissa ei vastattu.

Sauli Niinistökin vaikutti kovin vaisulta päätöksen jälkeisessä haastattelussa. Kun lukee kaikki tänne kootut linkit ja jutut EMU-päätöksestä, vaikuttaa siltä, että se oli paavo Lipposen henkilökohtaisesti läpi jyräämä projekti.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

"Tyhmyri" Niinistön eurokommenteista: "taloudellinen huuhaa ja masentavaa" http://tyhmyri.wordpress.com/2014/11/15/presidentt...

Sirpa Abdallah

"Tyhmyriltä" jälleen hyvä kirjoitus. Johan muuten Esko Aho varoitteli eduskunnassa sekä Niinistöä (vvm) että Lipposta (pm) euron seuraamuksista, mutta pimeille seinille meni Ahon puheet.

"Tyhmyri" kirjoittaa; "Myös se, että vakaus- ja kasvusopimus lentää ensimmäisen myrskyn tullessa romukoppaan oli vallan hyvin tiedossa vaikka Niinistön kaltaiset lakimiehet eivät sitä joko halua tunnustaa tai eivät sitä ymmärrä."

Tuosta samasta varoitti Aho myös puheessaan eduskunnassa. Kyllä Niinistölle ja Lipposelle kerrottiin mitä seuraamuksia on tulossa eurossa olemisessa, mutta kuten "tyhmyri" toteaa, Niinistö ei ole talousmies vaan lakimies. Lipposella oli mitä ilmeisimmin aivan muut pyrkimykset.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Lauantaina julkaistussa haastattelussa Niinistö moittii hallitusta tekemättä jätetyistä talouden oikaisutoimista, mielikuvapolitikoinnista, että homma on hoidettu ja mediaa laiskuudesta, kun se on laskenut hallituksen höpön läpi mukisematta.

Muistaakseni hallituksen talouspolitiikkaa ja median asennetta on kritisoitu kauan. Sanojat ovat vain olleet "vääriä". Tervehdin ilollla, että Niinistö puhuu nyt samaa, mitä "populistit" ja "synkistelijäpessimistit" - eli persut - ovat sanoneet jo vuosia.

Epäselväksi jää, mitä Niinistö oikein haluaa. Kun hän perjantaina valehtelee, kiistää rahapolitiikan merkityksen ja omat virheensä, ja lauantaina vaatii toimia, en näe hänen tarkoittavan mitään muuta kuin toivovan Suomeen sisäistä devalvaatiota. Sisäisen devalvaation vahingollisuus ja Niinistön aiemmat ja nykyiset näytöt talouspolitiikan saralla saavat minut ihmettelemään, miksi juuri nyt häntä pitäisi tässä asiassa uskoa, muualla paitsi uskovaisten leireissä.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Pelottavinta tässä on vielä se, että näillä uskovaisilla on vielä vähän aikaa vallanavaimet käsissään ja mahdollisuus toteuttaa uskomansa politiikkaa. Vastustajat seuraavat sivusta ja kuvittelevat muutoksen mahdollisuuksia olevan vielä keväällä 2015, ettei vain aika lopu kesken...

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen

Koko euroon liittyminen "perustuslakiin syntyneen aukon" kautta oli Niinistöltä ja Lipposelta aivan käsittämätön junailu.

Lainaus täältä: http://hildakoo.blogspot.fi/2012/01/suomi-vietiin-...

"Niinistön harhautus onnistui niin perusteellisesti, että myös silloinen eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen uskoi, ettei EU-äänestyksen yhteydessä vielä päätetä markan kohtalosta. Hän kertoi asiasta Suomen Kuvalehden haastattelussa (15/1997). Puhemiehen tehtävänä on valvoa käsiteltävien asioiden perustuslainmukaisuutta."
"Nykypäivä-lehden haastattelussa (24.3.2005) Pertti Salolainen, joka osallistui merkittävällä tavalla EU-jäsenyysneuvotteluihin, kertoi markasta luopumisesta:
”Onneksi markan katoamisesta ei puhuttu ... Jos silloin olisi sanottu, että markka häviää, olisimme takuulla hävinneet kansanäänes­tyksen, Salolainen uskoo. Hän pitää myös val­tioviisautena sitä, ettei eu­roa alistettu kansan-äänes­tykseen…”
"Salolaisen lisäksi myös SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja paljasti 18.12.1996 TV1:n ohjelmassa ”K Tervo”, että: ”jos EMU-sidos olisi kerrottu kansalle ennen 16.10.1994 neuvoa antanutta kansanäänestystä, äänestystulos olisi ollut toinen, kuin oli.”
"Asian vahvisti myös Iltasanomien tekemä 14.6.1997 julkaistu mielipidetutkimus, jonka mukaan EU-jäsenyys ei olisi toteutunut, jos kansalaisille olisi kerrottu, että euro sisältyy neuvoa-antavaan kansanäänestykseen."

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Tottakai Niinistö tiesi. Pressalla ei nykyään ole valtaa juuri nimeksikään, mutta olisi kohtuullista olla puheissaan rehellinen, koska tietämättömyydestä hänen kohdallaan ei ole kyse. Rehellinen pitäisi olla kansalle kun kerran saa palstatilaakin ihan riittävästi tarvittaessaan.

Jari Vuorinen

Kaiken lisäksi Sauli on alkanut politikoimaan koska Kokoomuksella on gallupien mukaan alamäki ja pressa lähti hätiin.Eipä hätää tuota alamäkeä ei ihan heti oikaise edes presidentti.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Niinistöhön on pankkien isolla rahalla rahoittama presidentti.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Nytkin vaalikassassa tukijaisia 1,5-2 miljoonaa euroa. Eli rahallako presidentiksi?

Toimituksen poiminnat