jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Saksa estämässä pakolaistulvan, vaikka saarnaa muille

  • Saksan rikkaus ja voimavara - vai pelkkää populismia?
    Saksan rikkaus ja voimavara - vai pelkkää populismia?

Saksa valmistelee kaikessa hiljaisuudessa lakia, joka käytännössä pysäyttäisi maahan kohdistuvan pakolaisvirran ja uudelleenohjaisi sen muihin EU-maihin. Suomen hallituksen on aika herätä.

Saksa on julistanut kantavansa vastuunsa pakolaiskysymyksessä, ja on peräänkuuluttanut muita EU-maita tekemään samoin. Saksan talousministeri ja demarien puheenjohtaja Sigmar Gabriel uhitteli hiljattain, että maiden, jotka eivät jaa eurooppalaisia arvoja empatiasta ja solidaarisuudesta, ei tule luottaa EU-määrärahojen saamiseen jatkossa. Hienoa – vähän syyllistämistä ja uhkailua, ja painostamista taakanjakomekanismiin. Samaan aikaan Suomessa ennalta-arvattavat henkilöt eivät ymmärrä, ja ne, jotka ymmärtävät, tyytyvät vain toteamaan, että vaikeaa on.

Niinkin hiljattain kuin 24. elokuuta Saksa ilmoitti keskeyttäneensä Dublin-sopimuksen noudattamisen ja tarjoavansa turvapaikan automaattisesti kaikille Syyriasta tuleville. Kertauksen vuoksi Dublin-sopimuksessa määritellään, että Euroopan unionissa turvapaikka-anomus on jätettävä ja käsiteltävä siinä maassa, mihin anoja ensimmäisenä saapuu.

 

Saksa blokkaamassa turvapaikkahakijat

Kulissien takana Saksan hallitus valmistelee lakia, joka on tiukempi kuin mitä Suomessa nuivimmatkaan ehdottavat. Saksalainen Pro Asyl-järjestö julkaisi kopion lakiehdotuksesta, joka leikkaisi niinsanottujen Dublin-pakolaisten tuet minimiin. Verkkolehti Politico kertoo saaneensa vahvistuksen Saksan sisäministeriöstä, että lakiehdotus on aito.

Mikäli turvapaikanhakija on tullut Saksaan toisen EU-maan kautta, Saksa ei lakiesityksen mukaan järjestäisi heille majoitusta, terveydenhuoltoa tai toimeentuloa – ei yhtään mitään muuta paitsi menolipun ja hieman taskurahaa.

Saksa aikoo siis estää aiheettomat turvapaikkahakemukset jo etukäteen poistamalla kaikki mahdolliset vetovoimatekijät. Luonnollisesti tämä tarkoittaa, että oikeasti hädässä olevat, joilla ei ole mahdollisuutta tulla omilla varoillaan toimeen, eivät voi Saksaan jäädä prosessin ajaksi. Turvapaikanhakijoille annetaan siis vain yhdensuuntainen menolippu ulos Saksasta, ja turvapaikanhakijat jatkossa muualle.

Jään mielenkiinnolla odottamaan, miten Suomessa reagoidaan Saksan takinkääntöön. Ja ihmettelen, miksi Suomi ei voisi menetellä samalla tavalla. Kuten Biaudet, minäkään en ymmärrä. Tai ehkä se Ruotsi on vain niin turvaton maa, ja Suomi kuuluu kaikille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olikin ihan oletettavaa, ettei Saksa kestä liian suurta pakolaismäärää näin lyhyessä ajassa. Suomelle taas on aina ollut tärkeintä ettei kukaan vai pääse sanomaan pahaa sanaa suomalaisista ja siksi me alistumme sinisilmäisesti kaikkeen mikä kuulostaa moraalisesti oikealta ja hyvältä jokaisen maailman maan korvaan:)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Väkilukuun suhteutettuna Suomeen kohdistuva pakolaisvirta ei ole yhtään vähäisempi kuin Saksaan kohdistuva. Se aiheuttaa hyvin nopeasti hyvin mittavia ja hyvin pitkäaikaisia vaurioita. Ihmettelen suuresti, mikä on syynä tähän liian vähän, liian myöhään ja sittenkin tehottomasti politiikkaan. Onko syynä se, että pelätään, että mitä muut meistä sanoo. Onko syynä se, että määrällisten suhteiden taju ja hahmotuskyky ovat niin heikkoja, että ongelman suuruutta ei tiedosteta. Onko syynä naiivi usko siihen, että Ruotsi ja Saksa eivät täysin itsekkäästi kippaisi ongelmiaan muiden syliin heti, kun sen näkevät tarpeelliseksi. Onko syynä naiivi usko siihen, että EU:n toimet minään näkyvissä olevana aikana saisivat virran vähenemään. Onko syynä se, että ideologisista lähtökohdista kumpuava juristerialla pelottelu otetaan tosissaan ja sen annetaan estää tarvittavien päätösten tekoa. Vai onko syynä yksinkertaisesti nahjusmaisuus. Ja nuo edellä olevat vaihtoehdo eivät suinkaan ole toisensa poissulkevia.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

On pienempi väkilukuun suhteutettuna : 800 000 jaettuna 15 on 53 333. Suomeen arvioidaan tulevan korkeintaan 30 000 turvapaikanhakijaa.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #12

Millähän ihmeen matikalla tuosta 30 000 turvapaikkahakijan määrästä vuoden loppuun mennessä enää kehdataan puhua? Päivässä on tullut nyt 300-500 ja luku on nousussa koko ajan. 30 000 menee rikki viimeistään ensi kuun lopulla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #12

Kun Tornion kautta tulee jatkuvasti 1000 henkeä/päivä, niin tuo korkeintaan 30 000 vaatii kyllä hyvin omituista matematiikkaa. Siinä on yhden kertaluokan virhe. Tasaisen vauhdin taulukolla siihen pitää laittaa yksi nolla perään.

BBC:n uutisgrafiikan mukaan Saksan tulijamäärä on 2.1 turvapaikanhakijaa/ 1000 asukasta. Tuolla 1000 tulijaa/päivä vauhdilla Suomeen tuleva määrä on suunnilleen 7 turvapaikanhakijaa/ 1000 asukasta.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema Vastaus kommenttiin #14

Perjantaina Tornion kautta tuli "vain" 500 eikä odotettu 1 000 turvapaikanhakijaa. Sisäministeriö tiedotti juuri linjan muutoksesta, jonka mukaan turvapaikanhakijat eivät pääsee enää vapaasti Torniosta eteenpäin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #16

Se "vain" 500 on edelleenkin 180 000 henkeä/vuosi ja selvästi enemmän kuin tuon BBC:n grafiikan kertoma Saksan tahti. On tietysti hyvä, että edes pientä heräämistä on tapahtumassa, kyllä tuo on vielä enemmän kosmetiikkaa kuin todellista ongelman ratkomista.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #16

Mutta pääsevät edelleen Tornioon, joten en ymmärrä, miten tämä liittyy aiheeseen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #20

Kannattaa myös kysyä, kuinka kauan tuo "eivät pääse Torniosta eteenpäin" pätee, jos käännytyksiä ei tehdä heti rajalla. Tuolla tulovauhdilla toe "eivät pääse Torniosta eteenpäm" ei kestä viikkoakaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

EU-fantsulogiikan mukaan, Suomi toimii Saksan tapaan, tai vieläkin vakuuttavammin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Lisäsin kuvan. Suomessa hellitään ajatusta, jonka mukaan Saksan toteuttamat työmarkkinajoustavuudet kopioiden ja maahanmuuttoon positiivisesti suhtautuen huoltosuhteemme paranee ja karkkipäivien määrä nousee yhdestä kahteen.

Mikään ei ole niin typerryttävää kuin keskustelu arkivihreän kanssa - kun aletaan keskustella tilastoista, ja siitä, minkälaisia johtopäätöksiä niistä voi tai ei voi vetää, kiemurtelulla ja puheenaiheenvaihdolla ei ole rajaa. Yleensä ne keskustelut päättyvät suunnilleen niin, että "meidän täytyy huolehtia" ja "voimme tehdä paremmin".

Mielestäni kuvitelma, että onnistutaan siinä, missä emme aiemmin ole onnistuneet, eikä kukaan muukaan ole oikein onnistunut, on vaarallinen. Toiveajattelu on vaarallinen poliittinen ideologia, sanoisin jopa populistinen. Siksikin on hauska saada näitä älyttömiä populisti-heittelyitä päivänselviltä helppoheikeiltä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ja eikös sielläkin työttömyystilaston kärjessä keiku ne irakilaiset ja afgaanit. Yksi hämmästyttävimmistä maahanmuuttokeskustelussa toisteltavista väitteistä on se, että tarvitsemme maahamuuttoa huoltosuhteen parantamiseksi. Sitten maahan otetaan väkeä nimenomaan sellaisista väestöryhmistä, joiden työllistyminen on huonoa niin meillä kuin muuallakin. Ja vähäiselläkin matematiikan taidolla selviää oitis, että eihän tuollainen maahanmuutto paranna huoltosuhdetta. Se heikentää sitä entisestään. Ovatko siis nämä propagoijat niin täydellisen numerotaidottomia vai onko kyse tahallisesta sabotaasista?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Yleensä jos voi veikata joko kavalaa suunnitelmallisuutta tai typeryyttä, niin kannattaa veikata jälkimmäistä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #7

Minusta tuo on juuri se savupommi, jonka salakavala suunnittelija heittää.

Tilastot ovat kaikkien saatavilla. Niiden pohjalta johtopäätöksen tekemiseen menee vartti tällaiselta suht normaaliälyiseltä ihmiseltä.

Johtopäätös on siis se, ettei humanitäärisiä maahanmuuttajia pidä missään tapauksessa pitää minkäänlaisessa keskustelussa ratkaisuna työvoimapulaan tai vääristyneeseen ikärakenteeseen.

Sitten pitäisi oikeastaan valita, mitä me haluamme heiltä. Että he synnyttävät uusia kansalaisia vai tekevät töitä?

Suuret perhekoot Suomessa johtavat siihen (kulttuuriin katsomatta), että vain toinen on töissä ja sekin oikeastaan vain tietyissä tilanteissa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski
Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kyse on Saksan sisäministeriön valmistelemasta ehdotuksesta, jota tuskin saatetaan voimaan sellaisenaan. Saksassa järjestetään suuri liittovaltion ja osavaltioiden kokous turvapaikka-asiasta 24. syyskuuta, ja ehdotus on ehkä julkistettu sitä silmällä pitäen.

Pro Asyl- järjestön mukaan ehdotus heikentäisi myös Saksassa epävirallisesti oleskelevien, "siedettyjen", Geduldete, asemaa, mikä olisi aivan epäoikeudenmukaista ja vastustettavaa.

Saksa voisi teoriassa päästä eroon enimmistä turvapaikanhakijoista hätistämällä muista EU-maista tulleet takaisin - joskaan kukaan ei ole lähdössä takaisin Unkariin. Suomen asemaa kartalla on toinen - jos Venäjä näin toivoo, se voi ohjata ja kuljettaa suuria pakolaismääriä valko-Venäjän ja Venäjän kautta Suomeen. Sitten Dublin-prosessin vaalijat joutuisivat pitämään nämä kaikki Suomessa.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Ei tuosta tarvitse edes lakia tulla. Pelkkä tieto siitä, että tuollainen laki on ehkä mahdollisesti tulossa leviää turvapaikanhakijoiksi aikovien keskuuteen nopeasti ja vaikuttaa heidän "matkapäätöksiinsä". Eli jo lain uhka saa monet jatkamaan Saksasta matkaa eteenpäin Ruotsiin ja Suomeen.
Tämä lienee tuon ehdotuksen todellinen tarkoitus.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Yksikään suomalainen poliitikko ei uskalla vastustaa Adolf Merkeliä, koska silloin mahdollinen komissaarinvirka jää saamatta. Euroopan fuhreriä pitää palvoa, se on paras tae henkilökohtaiseen menestykseen. Suomen kansa on tyhmää ja sen voi uhrata.

Parin kolmen vuoden päästä suomessa on tällä menolla miljoona uutta ruokittavaa, joten jatkamme kantasuomalaisten etujen leikkaamista jotta voimme taata kaikille turvapaikanhakijoille asunnot ja toimeentulon.

Euroopan on vallannut kollektiivinen hulluus, joka johtaa väistämättä aselliseen konfliktiin, kun kymmenet miljoonat työttömät nuoret muslimimiehet ottavat väkisin sen mitä euroopan maat eivät heille muuten pysty tarjoamaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Pylväät muistuttavat meitä eri puolilta tulleiden työllistymisestä suhteessa Saksan keskimääräiseen työttömyysporsenttiin, joka v. 2015 kesällä oli 6,2%. Siihen ei mikään ko. rymistä yllä. Ehkä siksi Merkelkin joku vuosi sitten uskalsi tunnustaa, ettei kotoutus ole ollenkaan toiminut "toivotulla tavalla" Saksassa.
http://www.dw.com/en/german-unemployment-falls-to-...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Asiasta on tuoretta tietoa aamun Die Weltissä:

„Das ist der Masterplan zur Integration der Flüchtlinge“ Die Welt 09:37 – http://www.welt.de/politik/deutschland/article1465...

„Die Flüchtlingsbeauftragte Aydan Özoguz legt einen Plan zur Integration von Asylbewerbern vor. Die Vizechefin der SPD hat vor allem eine Botschaft: Die Flüchtlinge müssen schnell Deutsch lernen“

Tarkoituksena on ennen kaikkea tehostaa pakolaisten integroitumista sekä saksan kielen nopeaa oppimista. Asiakirjaa käsitellään ministeriöissä ja muokataan edelleen torstaina järjestettävässä suuressa liittohallituksen ja osavaltioiden kokouksessa.

Ei-turvapaikkaan oikeutettujen oikeutta sosiaalietuuksiin aiotaan leikata drastisesti, mutta samalla suunnitellaan joitakin helpotuksia: turvapaikanhakijoita ja ”siedettyjä” ulkomaalaisia voitaisiin jatkossa käyttää ”vuokratyövoimana”: ”Neben den Verschärfungen verspricht der Entwurf allerdings auch Erleichterungen: Asylbewerber und Geduldete dürfen künftig auch als Leiharbeiter eingesetzt werden.” (Tämä voi olla jossakin paikoin hyvä mahdollisuus esimerkiksi hippileirin aktiivisille asukkaille taikka viereisen puiston pilvenmyyjille.)

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Kiitokset Juhanille ja muille hyvistä kirjoituksista. Ne näyttävät paranevan koko ajan suunnassa, jonka Jussi Halla-aho aloitti Homma-Forumissa ja sittemmin persuissa.
Itse kirjoitin samoihin aikoihin enemmän teoriatasolla. Maahanmuutoasioita olen seurannut jo chileläisten tulijoiden ajoista alkaen. Mutta käytännössä ja toteutuksessa olemme jääneet nyt pahasti jälkeen, vaikka tässä saimme lukea saksalaisten tulevista hankalista suunnitelmista. Hallitus ja sisämisiteriö eivät uskalla toimia nopeasti ja järkevästi, vaikka voivat jo aavistella kuinka Merkel joutunee piakkoin hyllylle. Samoin Eu tullee hajoamaan aika nopealla aikataululla, itsekin allekirjoitin Väyrysen tekemän kansalaisaloitteen EU:sta eroamiselle. Eli summa summarum: pakolaiskeskuksiin ja muihin rakennuksiin sijoitetuille voidaan antaa vain tilapäinen oleskelulupa kiintiön mukaisesti ja vain sodan aiheuttaman hädän ajaksi. Sen jälkeen kotiuttaminen ja auttamista sodan runtelemissa maissa jälleenrakennustyössä. Putinhan on jo luvannut lopettaa terroristien etenemisen ja pakkohan siihen on silloin jenkkienkin tulla mukaan maineensa takia. Sitten puheet kotouttamisesta ovat täyttä valhetta ja kansalaisten verorahojen tuhlausta. Islamilainen kulttuuri pitää pintansa ja kun esim lapsi on syötetty, kasvatettu ja meidän verorahoilla koulutettu, identiteettivaiheessa viimeistään tapahtuu kotoperäistyminen eli oman kulttuurin nouseminen muiden yläpuolelle. Tästä johtuu jo eurooppaan tulleiden nuorten miesten ja naisten ryhtyminen Isisin taistelijoiksi.
Pakolaiskysymyksessä pallo on nyt hallituksen käsissä. Mikäli se ei pysty toimimaan esittämillämme tavoilla ja nopeasti, Suomen kansan tuho on seurauksena.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tässä on SP:n Liikasen lausunto, jota kannattaa verrata em. työttömyystilastoihin:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/liikan...

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Onko totta että esim. Orpo haikailee vain hyvää virkaa EU:ssa ? Mitä hän sitten aikoo tehdä, kun ( siis ei JOS ) EU hajoaa ?

Siinä vaiheessa kun Mamma-Merkel vielä oli otettu pakolaisten Mammaa apuun huutelusta, muistelen, että hän luetteli useita syitä, miksi Saksa pystyy vastaanottamaan KAIKKI Saksaan halajavat syyrialaiset.

Mieleen jäi erityisesti kaksi kohtaa. Merkel sanoi :

1) Meillä ( Saksalla ) on varaa... Niin hän nimenomaan totesi.

Tähän on heti huomautettava, että Suomella ei ole.

2) Merkel totesi , että " selvisimmehän me pankkikriisistäkin "

Toisin sanoen, Merkel ei joko tiedä tai halua tietää, että eurooppalaiset veronmaksajat maksoivat Saksalle heidän pankkiensa maksukyvyttömiin maihin aggressiivisesti työntämät lainansa. Lisäksi, mikäli Taloussanomien Jan Hurria on uskominen, hyvillä koroilla.

Näillä lainoilla, jotka siis muut maksoivat, saksalaiset firmat tekivät ennätyksellisen hyviä bisneksiä rakennus-ym. aloilla.

Eli Saksa, jos mikään maa, on lähes pelkästään omaa etuaan ajatteleva valtio.

Siksi näyttää vääjäämättömältä, että:

SAKSA TULEE TUHOAMAAN EUROOPAN KOLMANNEN KERRAN....

Aamen. Tämä loppukommentti
Merkelille, papin tyttärelle ja Sipilälle, elävässä uskossa elävälle.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Yhtenäinen eurooppa. Ensimmäinen kriisi, joka ei mene ihan niin kuin Strömsössä ja selän takana tai julkisesti kaikki pelaavat omaan pussiin - paitsi tietysti Suomi, koska päättäjillä on putki jees-mies-komissaarinvirkoihin auki.

Onkohan muuten Strömsöhön tulossa VOKki?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Laitan tänne oman kommenttini toisaalla.

"Tilanne Torniossa on hallitsematon ja se halutaan hallintaan. Halutaan tietää, paljonko ihmisiä on tullut Suomeen ja sijoittaa heidät systemaattisemmin hätämajoitustiloihin tai vastaanottokeskukseen.

Hän kertoo, että tarkistukset tarkoittavat käytännössä sitä että rajalla tulijoilta edellytetään viisumit ja muut henkilöpaperit.

– Jos heillä ei ole paperit kunnossa, tai he eivät ilmoittaudu turvapaikanhakijoiksi, ei heillä ole oikeutta tulla Suomeen.

Nerg olettaa, että tässä vaiheessa kaikki ilmoittautuvatkin turvapaikanhakijoiksi ja hakuprosessi voi alkaa." http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144262419960...

Tuo yllä oleva on sisäministeriön kannanotto maamme maahanmuuton kärjistyneestä eli hallitsemattomasta tilanteesta (kirjoitus julkaistu IS:ssa). Voi vain kysyä että miksi ihmeessä kysellään ja vastaanotetaan yhtään turvapaikka-anomusta Ruotsista tulleilta, sillä viimeistään Ruotsin on tullut ksitellä kaikki maahan tulleiden henkilöiden maahantulon laillisuus ja myös mahdolliset turvapaikka-anomukset. Kun Ruotsi ei tuota ole tehnyt, niin Dublin sopimuksen mukaan henkilöt tulee käännyttää rajalta, eikä päästää laisinkaan maahamme. Hyvin yksinkertainen menettely, joka vastaa sopimusta. Suomen tulee välttää ylimääräisten kustannusten synty, kun niihin ei ole pakkosauma.

Sisäministeriömme linjan muutos hieman tiukempaan suuntaan, ilmeisesti kansalaisilta saadusta palautteesta, on vieläkin täysin riittämätön. Tavallinen veroa maksava kansalainen ei tätä ymmärrä eikä hyväksy.

Hallitukselta odotetaan tiukempia otteita vihdoin viimein.

Toimituksen poiminnat