jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Vihreiden "kymmenen pientä"

 

Vihreät-verkkosivuilla esitellään 11 kohtaa pakolaiskysymyksestä ikäänkuin faktoina. Monet näistä kohdista ovat mielestäni kiistanalaisia ja tulkinnanvaraisia. Se on ihan fine, sitä kutsutaan politiikaksi.

 

Jostain syystä listan tuoreimmassa versiossa onkin enää 10 kohtaa. Ehkä kyseessä on moderni versio Agatha Christien klassikkoromaanista "Eikä yksikään pelastunut". Mikä kohta poistuu seuraavaksi?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Pakkohan se oli käydä katsomassa mikä kohta oli poistunut - hatunnosto hyvästä kirjoitustyylistä, niin moni olisi spoilannut kirjoituksessa ja repostellut asialla.

Käyttäjän MarkoStenroos kuva
Marko Stenroos

Jos viitsit niin laita vielä mikä noiden factoista ei sitten totta ollutkaan? Itse en verenpaineiden takia uskalla noiden sekopäiden sivuja avata.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Voisin minäkin laittaa faktaksi, että maapalloon litteä, koska voin löytää jostain jonkin rajatun alueen, mikä on muodoltaan litteä. Lisäksi voin esittää, että vaikka se on jossain muualla jotain muuta kuin litteä, niin pitää vain purjehtia sitä maapalloa pitkin paremmin, niin kyllä siitä litteä tulee. Tai että se on vain meidän tahtotilasta kiinni, ja kun oikein keskitytään litistämiseen, pitkällä aikavälillä maapallo voi paikata meidän litteysvoimapulaa.

Jos puolue esittää tulkintansa ja toiveajattelunsa jostain, niin niitä voisi kutsua avoimesti mielipiteeksi, puolueen ohjelmaksi tai miksi tahansa muuksi kuin faktaksi.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Onhan paljastunut tiedeyhteisöjä myöten tahoja, joille väitteen oikeellisuuden ratkaisee sen sopivuus poliittisiin tarkoituksiin. Voisihan sitä hyödyntää internetiä ja julkaista sellaisia koosteita "jäsenistömme mielipiteitä n.n politiikasta". Puoluekokoukseenkin tulisi ihan uudenlaista twistiä kun jäsenten mielipiteitä olisi kartoitettu koko ajan.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kohta 11 on tosiaan jostakin syystä kadonnut.

Saksa-info, Saksa valmistautuu vastaanottamaan 800 000 turvapaikanhakijaa on vanhentunut. Tuo määrä lienee jo tullut täyteen ja nyt valmistaudutaan miljoonaan. Tosin Saksaan tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on viime päivinä laskenut. Maailmaa koskeva info on ihan asiallista. Vihreät tosin uskovat, että pelkkä turvapaikan hakemisen puheakti tekee ihmisestä automaattisesti vainotun eivätkä ota huomioon sitä, että turvapaikkasysteemi on helvetin kallis tapa toteuttaa ihmisten vapaata liikkuvuutta. Aikanaan vaihtoehtoväki liftasi täysin rahattomana esim. Cadizista tai Algecirasista Suomeen, tai ainakin Kööpenhaminaan tai Tukholmaan. Turvapaikanhakijoille taas pitää maksaa kaikki mahdollinen, vaikka vastaanottoavustus on vähäinen eikä riitä elämiseen ainakaan niille, jotka polttaa röökiä.

Niko Sillanpää

Tuokin on pitkälti sisältöä myöten kopioitu Ruotsista, taannoinen Erik Ullenhagin "tretton myter on migration", jossa formaatti oli "myytti"-"fakta" -pari. Ullenhag oli Ruotsin edellisen hallituksen maahanmuuttoministeri.

Suhtautuminen sanan "fakta" merkitykseen on tässä vihreillä samalla tavalla sanoisinko epäortodoksista.

T Piepponen

Yksi kohta oli kadonnut. He pitävät ihmisiä tyhminä.

"11. Turvapaikanhakijat eivät lisää rikollisuutta tai levottomuuksi
Turvapaikanhakijoiden ei ole todettu lisäävän rikollisuutta tai muita ongelmia. Myöskään vastaanottokeskusten lähiseutujen turvattomuus ei ole lisääntynyt. Turvapaikanhakijoiden kotoutumiseen panostetaan ja heille opetetaan suomalaista kulttuuria ja arkea."

Kysäisenpä muutamaa asiaa:

1. Miksi muuksi tätä tilannetta voi kutsua, kuin *levottomuuden ajaksi* jossa nyt elämme? Eikö Jo olemassaoleva levottomuus riitä vielä? Miksi puskaraiskauksissa ja järjestyshäiriöissä on nähtävillä kasvua?
2. Miksi vastaanottokeskusten lähiseutujen Kansalaisten turvattomuuden kokemukset ovat lisääntyneet, vaikkei siitä lehdessä luekaan? Ovatko ne tuhannet kansalaiset vaan rasisteja ja väärässä, kun lehti ei kerro asiasta?
3. Millä tavalla jalkapallon peluu ja sirkusteltat ovat minkäänlaista "kotouttamiseen panostamista"? Mitä ne auttavat mihinkään? Samaan aikaan meillä on omia kodittomia. Maahanmuuttajista kodittomana on nolla kpl.
4. Mitäs jos suomalainen kulttuuri ei kelpaakaan niille joille asiaa "opetetaan"? Miten todennäköisenä pidätte, että meidän leikkikoulutasoiset "opetuksemme" vaikuttavat mitään mihinkään? Esim. minulle ei kelpaa islamilainen kulttuuri vaikka sitä miten "opetettaisiin".

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin kyllä he olivat aiheesta päivittäneet listansa.

Käyttäjän SeppoRaittila kuva
Seppo Lähdevalo

Piepponen, jos haluaa vakuuttaa "suvaitsevaisia", kannattaa periaatteessa laittaa koko lista. Uusia ikäviä matu-ilmiöitä on valtavasti. Tosin se on niin pitkä, että teen siitä oman blogikirjoitukseni.

Kotouttamiskasvatuksesta sen verran, että meillä on ainakin 20 vuoden kokemukset joiden mukaan somalien kohdalla se ei onnistunut.

Entä näiden 2015 tulleiden nuorten miesten kohdalla?

Ei hyvältä näytä, Tuula Malin julkisessa blogissaan:
"Maahanmuuttovirasto on jo pyytänyt apuun Väestöliittoa. Kasarmeissaan seksin puutteessa elävien turvapaikanhakijoiden haluja yritetään ohjata oikeisiin uomiin opetusvideolla. Ydinsanoma on selkeä: naisia ei raiskata, heitä rakastetaan. Kiinnostus videokoulutukseen on ollut vähäistä. Vain harvat vastaanottokeskusten asukkaat ovat innostuneet katsomaan, vielä harvempi jaksanut kuunnella loppuun saakka."
http://blogit.iltalehti.fi/tuula-malin/2015/12/02/...

Ja "suvaitsevaisten" reaktio siihen, ettei kotoutumisen merkkejä ole ja lieveilmiöt vain jatkuvat, on...

...se, että harjoitetaan varomatonta suvaitsevaisuutta:

* VOK:ja perustetaan minne sattuu, vaikka niissä poliisilla on ollut tarvetta käydä usein (esim. niin että poliisiasema on kaukana ja poliiseja vähän vaikka täydellä henkilöstöllä tultaisiin)

* pari koulua on MV-lehden mukaan aloittanut alaikäisten tutustuttamisen maahanmuuttajiin vapaamuotoisesti. - Ainakin jälkimmäinen niistä ihan täydellä höyryllä markkinoiden. Vaikka edellisen tuloksena Kempeleen raiskaaja löysi uhrinsa.

* feministit, HS, YLE, ym. ovat kehittäneet kymmeniä erilaisia tapoja valkopestä ja täysin ohittaa turvallisuusongelmaa, erityisesti raiskausten osalta (sen sijaan he kokevat tärkeäksi nostaa esiin olemattomia ja pieniä ristiriitoja maahanmuuttopolitiikan heikkouksien arvostelijoista, monet jopa tiheästi raivostuen, ja yleensä he eivät itse ole henkilökohtaisesti ongelmia kohdanneet...)

Jne.

Reijo Tossavainen

Vihreiden "tosiasiat" ovat täyttä puppua. Esimerkiksi nämä kaksi kohtaa:

10. Turvapaikanhakijat eivät tule kalliiksi

Kunnat eivät maksa vastaanottokeskuksia. Valtio kattaa kokonaan vastaanottokeskusten kustannukset ja maksaa lisäksi kunnille korvausta turvapaikanhakijalasten koulutuksesta. Myös terveydenhuolto toteutetaan vastaanottokeskuksissa. Kunnille ei synny turvapaikanhakijoista ylimääräisiä kustannuksia. Kansantaloudellisesti on lisäksi arvioitu, että lisääntyvä maahanmuutto - turvapaikanhakijat tämän osana - voivat merkittävästi lisätä Suomen talouskasvua ja vastata heikkenevään huoltosuhteeseen. Suomalaisten ikääntymisen luomat ongelmat voivat vähentyä arvioiden mukaan jopa puoleen, jos tänne muuttaa lisää työikäisiä ihmisiä.

11. Turvapaikanhakijat eivät lisää rikollisuutta tai levottomuuksia

Turvapaikanhakijoiden ei ole todettu lisäävän rikollisuutta tai muita ongelmia. Myöskään vastaanottokeskusten lähiseutujen turvattomuus ei ole lisääntynyt. Turvapaikanhakijoiden kotoutumiseen panostetaan ja heille opetetaan suomalaista kulttuuria ja arkea.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

On se jännä, että kun valtio maksaa jonkun menoerän kunnan puolesta, niin kunnalle ei muka aiheudu menoja. Ilmeisesti valtio saa rahaa siitä maagisesta töpselistä, eikä suinkaan mm. kuntien asukkailta ja yrityksiltä.

Peukalosääntö minkä tahansa asian tarkasteluun: jos tarjotut perustelut ovat huonoja, voi olla kohtalaisen varma, että hyviä perusteluita ei juuri ole.

Käyttäjän SeppoRaittila kuva
Seppo Lähdevalo

Niin tosiaan, Vihreät ovat puolueena vastuussa myös tuosta kohdasta 11 vaikka sen poistivatkin.
Asiassa täytyy ottaa huomioon haittamaahanmuuton vastustajien luoma paine...

Taloudellisesta puolesta on hyvä bloggaus täällä: http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203670-...

Toimituksen poiminnat