jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Teleoperaattorit mukaan NITITSTÄMÄÄN Kokoomus

Kokoomus tekee kaikkea laittoman rajamailta tekijänoikeusrikoksiin ja laittomiin henkilörekistereihin. Kirjoitukset ovat vihamielisiä ja solvaavia ja useimmiten helposti todistettavissa täydellisesti huuhaaksi, sillä toimintaan kuuluu kohuilu ja sen herättäminen tarvittaessa suoralla valehtelulla. Julkaisun olemassaoloa pyritään puolustamaan keinolla millä hyvänsä. Yleisin väite kommenteissa on puolustaa toimintaa sananvapaudella, vaikka kyseinen puolue käyttää sananvapautta vain roskan levittämiseen.

 

Tähän mennessä keinoja nitistää Kokoomus on jo mainittu muutamia. Reijo Reijonreijo laukaisi boikottikampanjan vaalirahoituksen torpedoimiseksi onnistuneesti saaden useat yritykset miettimään yritysvastuutaan ja vetämään tukensa puolueelta pois. Raija Raijanraija puolestaan ymmärsi juuri, että tämä ei ainoastaan riitä. Kokoomus tulee Raijaraijan mukaan saada vastuuseen rikoksistaan nousemalla sitä vastaan; saamaan poliisi tutkimaan rikoksia.

 

Lähes jokaisella suomalaisella on internet-yhteys ja jokainen niistä on jonkin operaattorin asiakas lähes aina. Yritysten tapaan näillä operaattoreilla on oikeus valita asiakkaitaan ja myös valita miten he liittymiään käyttävät.

 

Yritysvastuu on tämän ajan kuuminta kamaa, joten kannustan jokaisen teleoperaattorin miettimään imagoaan ja miettimään mitä maailma menettää, jos yksinkertaisesti estetään liikenne selvästi kansanryhmiä vastaan kiihottavaan, ulkomaalaisvastaiseen ja kunnianloukkauksia tehtailevaan puolueeseen.

 

Asetelma ei ole samanlainen moraalisesti kuin The Piratebay:n tapauksessa, missä operaattoreita tuomittiin estämään piraattisivustoon liikennöinti, vaan kyse on puhtaasti immateriaalioikeuksien ja ihmisoikeuksien puolustamisesta.

 

Halveksun sensuuria ja rakastan tietovuotajia, mutta he ovatkin totuuden liekki eivätkä valheiden likasankoja. Todellisia esimerkkejä siitä miksi sananvapauden puolesta kannattaa taistella. Taistella pitää myös totuuden puolesta, joskus myös epäliberaaleilla keinoilla. 

 

[Hihamerkki-disclaimer: tämä on parodiaa. Eihän kukaan tosissaan tämmöistä ehdottaisi. En minä pidä MV:stä tai sen toimintatavoista. Jos on aihetta, ei muuta kuin rikosilmoituksia tekemään. Samat hiipparit, jotka olivat aivan JeSuisCharlie ovat äärimmäisen loukkaantuneita ja valmiita toimimaan epäliberaalilla tavalla, kun heillä on paha mieli, tai heidän uskontoaan tai aatteita on sorsittu. Sille asenteelle on olemassa ihan omat käsitteet: tekopyhyys, tyhmyys, kaksinaismoralismi]

 

Linkki alkuperäiseen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Heh, kaikki mukaan torppaamaan Kokoomuksen vaalirahoitus.:)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Joko MV-lehti on tutkinut, onko kokoomuslaisten liikkumisvapauden rajoittamiselle mitään estettä?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Toistaiseksi paras näkemäni aiheesta on Jarmo Nevalaisen postaama, päivän suosituimmissa oleva teksti. Suosittelen lämpimästi - en havainnut tekstissä yhtäkään kohtaa, jota en allekirjoittaisi.

http://jarmonevalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miten se eroaa oleellisesti siitä että Tossavainen kehotti kansanedustajana lopettamaan HS:n tilaukset ja julkaisi blogeissaan eroaerkosta linkkiä? Eikä tainnut olla siinä ainoa perussuomalainen.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Oleellisesti ei mitenkään. Tässä asiassa kannattaisi monen ns. mennä itseensä. Muistaakseni Tossavaisen kehotuksesta seurasi ns. valittamista - "lehdistönvapauteen puuttumista", tuohtumista - "oletteko te todella tätä mieltä / onko tämä puolueen virallinen linja" jne.

Boikotti on tehokas konsti. Sitä tulee ja pitää käyttää sellaisissa asioissa, jotka kokee tärkeäksi. Tuoreimmissa keskusteluissa on kuitenkin otettu mielestäni askel pidemmälle. Esimerkiksi katupartioinnin ja kyseisen julkaisun kategorinen kieltäminen näyttää onnistuvan perustuslakiasiantuntijoiden, puolueiden puheenjohtajien ja keskeisten joukkoviestimien mielipidevaikuttajien puolesta todella helposti.

Vastaavasti sitten taas esimerkiksi rajakontrollit, ruotsinkielen aseman muuttaminen, paluu markkaan, identifioimattomien maahantulijoiden internointi tai vaikkapa Suomen sosiaaliturvan kohdistaminen vain kansalaisille ei kuulemma onnistu. Vaikka ne ovat arkipäivää monille muille sivistysvaltioille.

Pointtini - olemme kaltevalla pinnalla, monessa asiassa, ja kaksoistandardit ovat vaarallisia. En minä ole pätkääkään huolissani MV:stä. Olen huolissani ihan muista asioista. Siksi olen huolissani vallitsevasta keskustelusta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #9

Itse asiassa se eroaa olennaisesti. Eroa Erkosta tai eroa kirkosta kampanjat pyrkivät vaikuttamaan yksittäisten henkilöiden päätöksiin. Se kuuluu tämän yhteiskunnan normaaliin vaikuttamispeliin. Pankaa MV:n nettiyhteydet poikki pyrkii estämään henkilöiden päätöksenteon tekemällä sen mahdottomaksi. Siinä ajetaan Kiinan mallia. Edellisessä tapauksessa siis kehotetaan olemaan ostamatta tuotetta, jälkimmäisessä pyritään estämään sen tarjoaminen.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #15

Erittäin hyvä pointti. Jonkun tahon toiminnan kategorinen estäminen ilman oikeudenpäätöstä on pikkaisen eri asia kuin sen toiminnan "hedelmien" boikotointi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Huopainen. Ai. Todellisuudessahan kirjoitus on oikein harvinaisen tökerö ja toistaitoinen. Ensinnäkin kirjoittaja kuvittelee julkaisun edustavan suomalaista lehdistön- ja sananvapautta, vaikka näin ei ole.

Vertaus Charlie Hebdoon on varsinaista facepalm-osastoa. Satiirilehti on rehellisesti satiirilehti, se ei esimerkiksi julkaissut vihamiehiensä puhelinnumeroita ja masinoinut ahdisteluralleja. Oikea lehti.

Ja varsinkin Huopaisen luulisi ymmärtävän, ettei mainostajien ole pakko osallistua hämärähommiin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

"Harvinaisen tökerö ja toistaitoinen" - ei minusta. Pidän monia kirjoituksiasi ja mielipiteitäsi tökeröinä ja toistaitoisina, mutta sehän on vain minun mielipide.

"kirjoittaja kuvittelee julkaisun edustavan suomalaista lehdistön- ja sananvapautta, vaikka näin ei ole."

Tarkalleen ottaen se edustaa ihan samalla lailla lehdistön- ja sananvapautta kuin mikä tahansa muukin asia, siitä huolimatta, mitä Petra on asiasta mieltä.

"Vertaus Charlie Hebdoon on varsinaista facepalm-osastoa. Satiirilehti on rehellisesti satiirilehti, se ei esimerkiksi julkaissut vihamiehiensä puhelinnumeroita ja masinoinut ahdisteluralleja. Oikea lehti."

MV:llä on kuvottava tapa julkaista puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita, koska on itsestäänselvää, että siitä tulee häiriötä. Toisaalta, ns. parempi media laittaa ihan samalla tavalla nimeä ja kuvaa, joskus huonon otsikoinnin tai kontekstin ulkopuolella olevien sitaattien kanssa, jolloin palautemyrsky on varma. Häiriköintiä ei mielestäni pitäisi ainakaan helpottaa sillä, että oikein yllytetään lähettämään palautetta laittamalla yhteysiedot tai esimerkiksi linkki yhteystietoihin jutun viereen.

Lähettihän minullekin äkäinen demarisosiologi sähköpostia, vielä senkin jälkeen, kun muistutin hänelle, että minä en halua häneltä viestejä.

Hämärä on tuomioistuinasia, ei sinun tai minun määriteltävissä oleva asia. Kalteva pinta jne.

"Huopaisen luulisi ymmärtävän, ettei mainostajien ole pakko osallistua hämärähommiin."

Mainostajilla on toki vapautensa, ja mainostajiin vaikuttamiseen on myös vapaus. Mistä sinä tämän pakon keksit? Mikä oli argumenttisi?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #11

"Tarkalleen ottaen se edustaa ihan samalla lailla lehdistön- ja sananvapautta kuin mikä tahansa muukin asia, siitä huolimatta, mitä Petra on asiasta mieltä."

Kyse ei ole mielipiteestä vaan faktasta.

Oikealla lehdellä on oltava vähintään 15-vuotta täyttänyt vastaava toimittaja jonka nimi ja yhteystiedot löytyvät julkaisusta. Vastaava toimittaja vastaa julkaisun sisällöstä, ettei se tee sananvapausrikkomuksia, tekijänoikeusrikkomuksia tai muuta rikollista humppaa. Sananvapaus ei ole siis sitä, että keksitään valheita ihmisistä, varastetaan matskua minkä keretään, lietsotaan vihaa ja ennen kaikkea uhitellaan/häiritään/keksitään häväistysjuttu jokaisesta joka kehtaa sanoa jotain poikkipuolista kyseisestä sekoilusta. Ja piilotellaan sitten ulkomailla ettei vain jouduttaisi vastuuseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #14

Meidän onni, että netti on muuten puhdas paikka, siellähän ei pahuutta,pilkkaa, rasismia juurikaan ole. :)

Onko tämä MV-lehti ainoa huolenaihe oikeesti? kaikki mikä nettiin syötetään siellä pysyy, onhan täällä Isis, Taleban, ym. melko mielenkiintoiset julkaisut.

Minusta on kuitenkin aika tekopyhää kauhistua jostain nettijulkaisusta, ja jos se rikoksia tekee, sitten poliisille ilmoitus, kaikki muu on tällaista netissä tapahtuvaa mielensäpahoittamista.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #14

No siitä sitten rikosilmoitusta tekemään, jos ja kun aihetta on. Logiikkasi pettää - jälleen kerran. Käytin termiä "mikä tahansa muukin asia", eli en edes väittänyt MV:tä Suomessa JSN:n alaisena toimivaksi julkaisuksi, jolloin "faktaltasi" putoaa pohja. Ymmärtääkseni sinullakaan ei ole vähintään 15 vuotta täyttänyt toimittaja, mutta varmasti koet itse olevasi lehdistönvapauden asialla. Minä ainakin koen olevani sen asialla, vaikka minulla ei ole 15-vuotiasta toimittajaa.

En kiistä enkä vahvista mainitsemiesi "rikollisten humppien" olemassaoloa. En ole aiheen asiantuntija, enkä ole seurannut julkaisua sillä intensiteetillä, että pystyisin sanomaan asiasta mitään varmaa. Se, että sinä omasta mielestäsi pystyt, kertoo mielestäni enemmän sinusta kuin itse asiasta. Oikeuslaitos päättäköön, turha tästä on täällä trollailla.

Olen tässä asiassa enemmän Börje Uimosen linjoilla. Mukava yllätys ainakin minulle. Minä jo ehdin ajatella, että mistään emme voi yhteistä säveltä löytää. Ignooraus on parempi konsti kuin huomioruokkiminen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #18

Hyvä, että myönsit, ettet oikeastaan tiennytkään mistä puhut. Ignoorauksen aika meni jo, siitä osoittaa myös hieman ristiriitaisesti että bloggaat epäsuorasti aiheesta nytkin. Minä lopetin ignoorauksen silloin, kun alaikäiset Lucianeidot kertoivat julkisuudessa tulleensa ahdistelluiksi. Siinä tuli minun rajani vastaan.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #20

Kuten sanottu, siitä sitten vain tekemään rikosilmoituksia. Kumpikaan meistä ei pidä MV:n toimintatavoista. Olemme kategorisesti eri mieltä siitä, minkälaisiin toimiin ja rikoksista syyttelyyn meillä on silloin oikeus.

Olen samaa mieltä siitä, että ignooraus ei toimi NYT, mutta se toimii, kun sitä on tarpeeksi huolella ja tarpeeksi pitkään harrastettu. Ei Hesarinkaan levikki päivässä romahtanut ;)

EDIT: otitko mitään koppia siitä, mitä yritin sinulle aiemmissa viesteissä sanoa - olen aina pelännyt "hitlerien pelossa hitlereihin päätymistä". Se on ilmiselvä vaara silloin, kun varmuus omasta asiasta lähentelee ääretöntä, ja laki tarjoaa heikosti keinoja toimia oman asian puolesta.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #14

Petra, sananvapaus on perustuslaissamme säädetty oikeus kaikille kansalaisille. Ei rikos tai rikkomus. Sananvapausrikos saattaisi olla sellainen, missä estetään muita käyttämästä sananvapauttaan. Käyttämästäsi termistäkin näkee, että sinulle asiassa on kyse enemmänkin väärin ajattelevien vaimentamishalusta, kuin lakien noudattamisesta.

MV-lehden tekijänoikeusrikkomukset lienee olisi helposti näytettävissä ja ihme kun niihin ei vielä ole tartuttu.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@3. Juhani. En ole huomannut tuota blogia, kiitos siitä. Allekirjoitan täysin.

Juha Hämäläinen

Kokoomuksen eduskuntaryhmän kokoontuminen on kiellettävä. Levitetään kielto koskemaan samantien demareita ja RKP:tä paljon hyvää ei ole näidenkään kokoontumisista tullut. Kepulaisille voisi sallia kokoontumiset pellonlaitaan. Se helpottaisi kansantaloutta, kun ei tarvitsisi ostaa niin paljon Norjalta sille lahjoitettua lainnoitettamme......

Paljon olisi joka risukasassa penkomista. Varsin vikkelästi tuon selvittäisi lehtipuhaltimella tai sytyttimellä.........

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kadulla liikkuvat ryhmät, joiden ilmeisenä tarkoituksena on harjoittaa huonoa politiikkaa, pelottavat varmasti montaa lompakostaan huolehtivaa kansalaista.

No todellisuudessa eduskunnassa toimivien puolueiden toiminnan rajoittaminen taitaa olla vielä korkeamman kynnyksen takana kuin tavallisten yhdistysten tai kansalaisten. Ruotsissa tosin sekin näyttää onnistuneen.

Juha Hämäläinen

Kilpailutus on päivän sana, joten:

"Tämä uutinen levisi tietenkin myös muualle Eurooppaan, jossa ahmittiin loistoa ja toivottin salaa, että oltaisiin kuninkaita. Tämän uutisen luki puuseessä istuessaan eräs kainuulainen pitkä-aikaistyötönkin. Lehti kertoi kuninkaan palkan olevan 250.000 Euroa ja sen maksoi Espanjan valtio. Nimettömänä pysyttelevä työtön herra X palasi teeveensä ääreen, jossa kerrottiin, ettei Suomen valtion urakoita voinut antaa suoraan kotimaisille yrityksille, vaan ne piti EU-sääntöjen mukaan kilpailuttaa koko EU-alueen laajuisesti, koska hankittava palvelu maksettiin Suomen valtion rahoista.

Yksi plus yksi on myös EU:ssa kaksi, joskus jopa kolme, riippuen kuka laskee. Tästä heräsi ajatus, joka ei jättänyt herramme X rauhaan. Seuraavan päivän aikana herra X teki kirjallisen valituksen Eurooppalaiseen kilpailuvirastoon ja Euroopan unionin tuomioistumeen. Valituksen perusteina olivat valtion ostaman palvelun kilpailuttamatta jättäminen ja koska kuninkaan tehtävä on vain seremoniallinen, niin se on katsottava palveluksi, jonka hinta ylitti selvästi EU-sopimuksissa määriteltyjen rajojen. Tästä syystä kruunaus pitää peruttaa ja julistaa koko EU:n kattava kilpailutus Espanjan kuninkuudesta.

Herra X:n valitus tuli takaisin hyväksyttynä Euroopan oikeustuomioistuimessa ja Espanjan kuningashuone on pakotettu julistaman kaikki EU-maat kattava tarjouskilpailu.

Saamiemme tietojen mukaan Espanjan kuningashuneelle on saapunut kasapäin hakemuksia ja tarjouksia, joista on EU-sääntöjen mukaan hyväksyttävä halvin riippumatta mistä hakija tulee.

EU-säännöt takaavat myös sukupuolineutraalin valinnan, joten on erittäin mahdolllista, että Eurooppa saa ensimmäisen naiskuninkaan tai jopa transkuninkaan!

Viva la Euroopan unioni!

Unioni mahdollistaa jopa paskahuussissa saadut ideat!"

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/13/euro...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Itse olen kiinnittänyt enemmän huomiota siihen, että samat piirit jotka pitävät suurta ääntä omasta sananvapaudestaan yrittävät tukkia kanssaan eri mieltä olevien suut törkyviesteillä, raiskaustoivomuksilla ja erilaisilla uhkauksilla. Käsittääkseni kyseessä on puolustamasi lehden fanit ja mahdollisesti tekijäkaartikin. Lienemme samaa mieltä, että tämäkin mahtuu tekopyhyyden ja kaksinaismoralismin kategorioihin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Olen kommenttisi alkuosasta aivan samaa mieltä. Mielestäni se ei ole tekopyhää tai kaksinaismoralistista. Sillä varauksella laitan "tykkää" kommenttiisi.

Janne Suuronen

Minä olen yrittänyt suureenkin ääneen tuoda julki huoleni sananvapaudesta ja median demokratian toimivuuden peruselementteihin kuuluvan objektiivisuuden puutteesta.

Mieleeni ei elämässäni ole tullut kertaakaan lähettää raiskaustoivomusviestejä tai tappouhkauksia.

Myös vaikkapa Reijo Tossavainen jakaa samankaltaisen huolen median tilasta. Ja on vaikea kuvitella, että myöskään Tossavainen lähettelisi törkyviestejä.

Marko, syyllistyit suoraviivaiseen yleistämiseen. Mutta Vihreiden yleistäminen onkin muita parempaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Keskustelu ja tämä aihe on samaa 10v tasoa jota on tullut poikani kanssa käytyä. Maailmassa on mulkkuja ja muuta ikävää. Niiden kanssa on opittava elämään. Kaikki rikollisuudeet taas kuuluvat poliisille. Normaalilla järjellä varustettu 10v tämän ymmärtää, mutta näköjään tämä "mv - suljettava!" hihhulijengi ei.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Sama porukka, jolle "EU-vastaisuus" - eli jonkin ongelman ääneen sanominen - on putinismia, vihapuhetta ja johtaa uuteen maailmansotaan Euroopassa? Tai joiden mielestä esimerkiksi maahanmuuttoon liittyvässä uutisoinnissa pitää noudattaa pidättyväisyyttä tai pimittämistä, että asenteet eivät muuttuisi?

***

Omat ns. välit MV:tä kohtaan eivät ole lämpimiä. Itse sisältö, rumasti ja mustavalkoisesti sanominen, on useiden muidenkin tahojen omalla sarallaan harjoittamaa ja oudosti hyväksyttyä. MV:n touhu menee sanan- ja lehdistönvapauden piiriin, mutta lehti rikkoo rajan siinä, että se rohkaisee ihmisiä lähettämään "palautetta", tietäen oikein hyvin, että siitä seuraa massiivista häiriköintiä. Ihan sama kuin veisi bensakanisterin VOKin ovelle ja juottaisi paikallisille mopopojille kiljua. Se, onko tämä laskettavissa yllytykseksi tai muuksi rikosoikeudellisesti päteväksi keissiksi, en tiedä. Huonoa käytöstä se ainakin on. Väärin tekeminen on minusta väärin, vaikka se olisi laillistakin.

Henkilökohtaisesti en myöskään pitänyt siitä, että oma Puheenvuoro-tekstini julkaistiin lupaa kysymättä MV:ssä. Hyvä tapa on, että lupa kysytään, ja jos sitä ei saada, käytetään vain lainauksia, eikä copypasteta koko tekstiä.

En pidä siitä, että MV käyttää isoa kanuunaa ja maksimaalista voimaa vastustajiaan kohtaan. Samaa harrastavat monet muutkin - tosin hienostuneemmin. Mm. lehdistökohun ja dosenttikohun yhteydessä sekä lehdistö että dosentit molemmat kostivat heidän arvovaltansa, asiantuntemuksensa ja riippumattomuutensa kyseenalaistamisen.

Nyt saattaisi olla hyvä hetki tutustua Hustler-lehden oikeudenkäynteihin. Laiskat katsokoon leffan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Bisnesmalli on vanha kuin netti. Tarkoitus houkutella mainoksia vilkkuvalle sivustolle mahdollisimman paljon populaa, saada hittejä. Ero moneen muuhun
vastaavaan on juuri se , että sinne voi päätyä itse ties minkä nettinaputuksen
takia , esim . tämä puheenvuoro meni kai sitten sinne a) kysymättä b) tuottamaan
tekijälle hilloa. Nämä kohdat a) ja b) ovat sinänsä mielenkiintoisia eli voiko
mitä vain mistä vain linkata & kopioida ilman lupaa ja kun sillä tienaa voisiko
tästä vääntää jonkin tekijänoikeuskorvauspykälän jos oikein lakia venyttää?

MV menee tähän eettisesti epäilyttävien bisnesten koriin jonka toimintaa ansaintatapana ymmärtää mutta muuten en minäkään fanita.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tahkoavat siis rahaa myymällä mainoksia juttusi yhteyteen. Ja tänään Arto Luukkasen. Ja kun tekevät niin suurten ja mahtavien mediayhtiöiden sisällöllä, niin voivat olla varmoja, että löytävät tämän jossain vaiheessa edestään.

Olen varma, että melkoiset juristiarmeijat Suomessa ja Espanjassa on pantu tätä luuta kaluamaan. Vaan oikeuden pyörät pyörivät hitaasti, ehkä juuri siksi emme siitä vielä mitään kuule.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

On niin kovin helppo ulista pää punaisena jostain MV n kirjoituksista. Oikeat epäkohdat jäävät näin kätevästi vähemmälle huomiolle. Juttu menee ihan samoja latuja, kuin keskustelu katupartioistakin. Kamalia vaskistisikoja ja rikollisia tallustelee pitkin maita ja mantuja. Aivan kauheaa ja peljästyttävää touhua ja ehdottomasti kiellettävää, yhteisen hyvän nimissä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Kekkosen aikaan tuomittiin "neuvostovastasuudesta"
Nyt virallinen media tuomitsee eu-vastaisuudesta, jahtaa venäjä-trolleja ja maahanmuuton kritisoijia.

Alkavatko Suomessa mustat autot hakemaan iltaisin niitä, jotka vastustavat Natoa ja Venäjän järjettömiä kauppapakotteita.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ehkä olisi oikeitakin syitä sulkea se MV: http://m.kauppalehti.fi/uutiset/venajan-trollit-ja...

Vieraan vallan propagandaa levittävä taho kun olisi jo oikea ongelma ja vielä jännempää olisi jos isänmaalliseksi itseään tituleeraavat tahot levittäisivät naapurimme propagandaa.

Totuus tästä kaikesta on tuolla jossain, mutta tuskin pirukaan ottaa siitä selvää.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tai ehkä tuo Venäjän trolli on 2000-luvun neuvostovastainen, tai kunnon McCarthyn kommunistikortti. Mikä tahansa "väärä" mielipide, liittyy se sitten maahanmuuttoon, Euroon, tasa-arvoiseen parisuhdelakiin, NATO:on jne. saa nykyään oikeamielisimmiltä välittömän vihjauksen tuohon suuntaan.

Esimerkiksi Kauppalehdessä viitattu Jantunen käyttää leimaa melko lailla löyhin perusteluin. Mut ei se mitään, koska Saara on oikeassa, ja ne toiset väärässä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Oma dilemmani: maahanmuuttokeskustelu (muutenkin kuin #welcome-tasolla) sekä EU:n tai euron ongelmiin liittyvää keskustelua (muutenkin kuin Stubb-tasolla) vaikeuttaa se, että se on monille helppo tuomita ääneen "putinismiksi". Keskusteluissa harvemmin asiat ratkaisevat, vaan se, miltä ne näyttävät, ja miltä asiat saadaan näyttämään.

MV:n kiistaton saavutus on, että se on pakottanut yleismediaa vähentämään tietyissä asioissa itsesensuuria ja toimituksellista ohjausta, mutta sen toimintatavat ovat myös ajamassa sitä itseään kuoppaan.

Kyllä MV ns. kuriin saadaan, tavalla tai toisella. Enemmän minä olen huolissani siitä, että luodaan kaltevaa pintaa kategorisille toimintakielloille.

MV:stä töpseli irti - ensi viikolla jostain muusta?
Rasistiset katupartiot kiellettävä - ensi viikolla kuka määrittelee, ja mitkä, "rasistisiksi".

Jos tätä ei näe ongelmallisena, niin ei kannata yllättyä, jos kettuilen ankarasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Juhani, eihän niiden partioiden tarvitse rasistisiakaan olla, minusta on näet vaikeaa nähdä jotain positiivista siinä että kuumakalleja partioi kaduilla ja vaikeaa uskoa siihenkään että kaikki olivat muuttuneet luonteeltaan. Ts. miten erotella jyvät akanoista jos katupartioiden toiminta hyväksytään?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016010520913056_u...

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #33

Montako näissä katupartioissa toimivaa tunnet henkilökohtaisesti ? Meinaan, kun kuumakalleiksi heidät miellät.

Koko hommassa tympäisee saman kaltaiset yleistykset ja mielikuvaluulot, mistä vastapuolta syytetään. Maahamuuttajien ottamista vastustava saisi välittömästi korvilleen, mikäli sanoisi ettei mamuja kun ovat sellaisia "kuumakalleja". (Tätäkin argumenttiä sinänsä on nähty)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #34

Eiköhän linkin tuomiokin puhu puolestaan, ja tuskin sinäkään pidät hallittuna käytöksenä sitä että lyö sosiaalitoimiston virkailijaa puukolla sormeen.

PS. Enkä yleistänyt vaan kysyin miten erotella jyvät akanoista.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #35

"
Eiköhän linkin tuomiokin puhu puolestaan, ja tuskin sinäkään pidät hallittuna käytöksenä sitä että lyö sosiaalitoimiston virkailijaa puukolla sormeen.
"
Eivätköhän optulan esiin tuomat tilastot tuomituista puhu puolestaan. Pitätkö sinä 300 raiskausta tai 1000 ryöstöä tai 5000 pahoinpitelyä hallittuna ? Jatkaen samalla teemalla, missä kielenkäyttöä ja argumentointia verrataan maahanmuuttajiin.

Tosiaan kullanarvoinen kysymys on, että kuinka jyvät erotetaan akanoista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #36

Kannatan samaa kuin Orpo ja todennäköisesti koko hallitus, lisää poliiseja.

http://yle.fi/uutiset/ts_orpo_haluaa_lisaa_poliise...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #33

Shit - luulin vastanneeni, mutta eihän täällä mitään näy. Sori!

En ymmärrä, miten se, näetkö jonkin asian positiivisena tai et, liittyy tähän. En minäkään pidä partiointina mukavana ilmiönä. On paljon asioita joista en tykkää - ellei ole tullut selväksi jo vuosien varrella :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Niin no. en ymmärrä mikä hinku on perustaa katupartioita, joiden seurannan poliisi on ilmoittanut sitovan resursseja turvallisuuden kustannuksella.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #44

Älä viitsi. Minä ymmärrän oikein hyvin, ja kyllä sinäkin ymmärrät. Ihan kuin olisit ensimmäistä kertaa kirjoittamassa ja lukemassa aiheesta täällä puheenvuorossa.

Jotkut kokevat (todellista tai miellettyä) uhkaa, ja haluavat siksi partioida. Tai haluavat ihan muista syistä (päteminen, maahanmuuton vähentäminen, joukkoon kuuluminen, liikuta, massapsykoosi, ei parempaakaan tekemistä) patikoida.

En ota kantaa siihen, lisääkö vai vähentääkö partiointi turvallisuutta tai sen tunnetta. Arvattavasti partioinnilla on lievästi maahanmuuttajien ja muidenkin tahojen kolttosia ehkäisevä vaikutus, mutta vastaavasti partioijat tai reaktio partiointiin voi aiheuttaa lisää kolttosia. Mainitsin jossain aiemmassa ketjussa riskin absurdista tilanteesta, missä kaduille ilmestyy partio-partioita. Sitten varmaan tarvitaan partio-partio-partioita...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #46

Niistä on tehty kyselykin, erittäin tai melko myönteisenä pitää 28 %, erittäin tai melko kielteisenä 48 %. Vaihtelee puolueittain:

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/joka-nelja...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #50

Ihan mielenkiinnosta, miksi sanot "minä en ymmärrä hinkua perustaa partioita", kun kuitenkin ymmärrät. Eikö olisi parempi ilmaisu, että "en pidä/en halua/en hyväksy".

Asia kannattaa aina sanoa niin suoraan kuin mahdollista. Lukija on kuitenkin aina paljon yksinkertaisempi tai pahansuopaisia tulkintoja tekevä kuin toivoisi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #52

Menisi mutun puolelle, ja sitä pyrin yleensä välttämään.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Me suvaitsevaiset olemme saaneet vastaanottaa mm puoluetovereidesi ja näiden maahanmuuttovastaisten piirien tuomioita tämän tästä. Se on käynyt muutaman viime vuoden aikana varsin tutuksi. Puolueenne yksi suurimmista voitoista (valitettava sellainen) on suvaitsevaisuuden määritteleminen joksikin negatiiviseksi, vaikka pääosin tämä suvaitsevaisuus on lähinnä vaatimusta siitä, että lakeja ja sopimuksia pitäisi noudattaa myö maahanmuuttajien suhteen. Ja toteamus siitä, että ihmisoikeudeuksia pitää kunnioittaa.

Toki ymmärrän ärtymyksesi tuon helpon tuomion riskistä, mutta valitettavasti sellaiseksi julkinen keskustelu on kehittynyt viime vuosina. Ja aiheena olevan MV:n tavoitteena näytti olevan lähinnä leimaamisen lisääminen.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #43

"Me suvaitsevaiset" - kyllähän sinä kivan jalustan itsellesi keksit.

"vastaanottaa tuomioita" - uhriutumista. Missä sellaisia on jaettu. Muistaakseni itse olen lähinnä naljaillut logiikka- ja asiavirheistä, silloin kun sellaisia on - ja pyrkinyt asiavetoiseen keskusteluun.

"puolueenne yksi suurimmista voitoista...on suvaitsevaisuuden määritteleminen..."
Niinkö? Minä jaan täysin nuo periaatteet, jotka laitat "me suvaitsevaisten" ominaisuudeksi.

Omassa puhekielessäni "suvaitsevaisilla" tarkoitan sellaisia ihmisiä, joiden tarinasta näkyy kilometrin päähän toiveajattelun ja maailmankuvan julistaminen helposti varmennettavien tosiasioiden yläpuolelle. Se on eräänlainen rasismin peilikuva - sama kuva, mutta toisinpäin. Koen molemmat leirit vastenmielisinä.

Miksi muuten kenelläkään ei tunnu olevan mitään kommenttia itse tekstiin. Miltä tuntuisi lukea "Nititsetään Marko Kivelä", esittäen jo ennen poliisitutkintaa lista rikoksistasi, jossa vaaditaan vaikka puhelinliittymäsi sulkemista, liiketoimintojen lakkauttamista ja viestintäsi sensurointia?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #45

En itse, se on jalusta mihin minut on nostettu maahanmuuton vastustajien toimesta. Suvakkileiman saa nykyään kovin helposti.

En minä sinua tuomitsijana pidä. Viiteryhmässi (puolueessasi) näitä sitten riittää enemmän. Jopa Tynkkynen sai suvakin leiman otsaansa viimeisimmällä kirjoituksellaan.

Itse asiassa päädyin jossain listassa niiden joukkoon joista huolehditaan sitten joskus ;) Luultavimmin minullekin on siis varattu paikka jossain aitan takana olevassa ojassa.

Tämä asia on kohtalaisen ongelmallinen. Kumpikin osapuoli (jos sellaiseksi asian voi typistää) kokee sananvapautensa olevan uhattuna. Kumpikin osapuoli vähättelee toisen osapuolen tuntemuksia ja huolia ja kestittyy vain omaan näkökulmaansa. Ja muutama ihminen kummaltakin puolelta rikkoo rajalinjoja puolustamalla toisen osapuolen sananvapautta. Ongelma on kuitenkin laajempi kun sanavapausongelma, sillä sananvapaus ei voi käydä kaiken muun yli. Esimerkisi sananvapaus on vain osa ihmisoikeuksia. Jossain siis väkisinkin menee sananvapauden rajat, mutta meneekö ne MV:n kohdalla vaiko jossain muualla on sitten toinen juttu. Toisaalta liiketoiminnassakin on rajansa ja vaikkapa painostus verkko-operaattoreita kohtaan on painostusta jossa näiden toivotaan valitsevansa asiakkaansa tarkemmin. Operaattoreilla kun kuitenkin on oikeutensa valita asiakkaansa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #54

En luonnollisesti tiedä, mitä kaikkea olet joutunut kestämään ja missä yhteyksissä. Mielestäni ilmaisusi, että persut vainoavat ja leimaavat sinua, on kohtalaisen törkeä teko, ja silloin siitä syyttäminenkin on potentiaalisesti törkeää. Laitas joku näyttö tuosta asiasta tänne vaikka tähän ketjuun tai sähköpostilla. Mikä lista "joista huolehditaan"? Huomautan, että omat lojaliteettini esimerkiksi rivijäseneneä eivät ulotu kuvaamasi kaltaisen toiminnan hyväksymiseen asti.

Kun aloitat jälkimmäisen kappaleen "tämä asia", se ilmeisesti koskee vain tätä MV tuhottava-keskustelua?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #55

Tulkitset väärin. En koe että nämä maahanmuuttovastaiset piirit vainoavat erityisesti minua vaan kaikkia jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä, ja näemmä mieluiten vieläpä naisia. Itse en ole kokenut meppinne masinoimia haukkuvyöryjä enkä MV tekemiä vastaavia. Voit kyllä löytää lukemattomia kirjoituksia noista jos vähän vaivaudut etsimään.Ja näiden myrskyjen luomisessa ja ylläpitämisessä perussuomalaisilla (tietyllä osalla puoluettanne) on ollut iso osansa. Voit toki kieltää sen, mutta se ei muuta mitään. En toki usko, että kaikki, tai edes enemmistö puolueenne jäsenistä hyväksyisi moista toimintaa, mutta syystä tai toisesta sitä siedetään.

Jälkimmäinen asia koskee sitä periaatteellista ongelmaa jonka nostit esille kirjoituksessasi.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #56

Ei, minä en etsi. Sanoja esittää. Kerroit, että on, ja minä pyysin laittamaan näytön tai esimerkin. Sähköpostiin mahtuu kyllä. Tämäntyyppinen kommentointi oli keskeinen syy puheenvuoronhiljaiselooni. Joko a) meilaat b) lopetat epämääräiset syytökset c) teet sitä jossain muualla kuin tällä seinällä. Toivon näitä asioita mieluiten tässä preferenssijärjestyksessä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pakkokeinolain 2. luvun mukaan yleinen kiinniotto-oikeus on jokaisella. :)

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2016011120943825_uu....

Janne Suuronen

Sananvapausrikkomus

- Petra Nyqvist - 14.1.2016 14:40
Ihan uusi rikoslaji.

[Kaikki] Sananvapaudesta huolissaan olevat ovat törkyviestien lähettäjiä.

- Marko Kivelä - 14.1.2016 14:05
Meistä Suomen sananvapauden tilasta huolissaan olevista on hauska kuulla.

Kuumakallet partioivat kaduilla

- Seija Nylund - 14.1.2016 16:33
Vankka henkilökohtainen tuntemus katupartioihin.

Sipilä tuomitsi ulkomaalaisvastaiset katupartiot

- Tulikukka de Fresnes, Yle - 13.1.2016 klo 13:08
Kun Sipilä oli todennut, ettei katupartioille ole tarvetta

Näitähän riittää.

Taustalla kaikissa tällaisissa yleistävissä leimakirveissä ja itse keksityissa rikkomuksissa on halu vaientaa väärin ajattelevia ihmisiä. Kuten Alexander Stubbikin ja nuoret Kokoomuslaiset, yritetään väkisin etsiä keinoja vaientaa toisella tapaa ajattelevat ihmiset. Aidon totalitaristisen valtion tavoin. Kannattaa muistaa ensi kerralla, kun päivittelemme vaikkapa Valko-Venäjän tai Turkin demokratian ja vapauden tilaa. Kannattaa myös muistaa, kun nämä samat henkilöt hyökkäävät rasisteja vastaan ennakoluulon ja yleistämisen argumenteilla.

Minusta katupartioita ei tarvita Suomessa. Mikäli kansalaiset ovat turvallisuudestaan huolissaan, tulee yhteiskunnan palkata lisää poliiseja. Tai tehdä sopimuksia vartiointiliikkeiden kanssa, joiden henkilökunta on jollain tapaa seulottua ja saaneet koulutuksen. Mutta puolustan myös viimeiseen asti Suomen perustuslain takaamia liikkumis-, kokoontumis -ja yhdistymisvapautta.

En ole juuri koskaan lukenut MV-lehteä. Viimeeksi varmaan puoli vuotta sitten kurkkasin, mitä siellä oli. Kun olivat nettisivuilleen tekijänoikeuksia rikkoen lainanneet tekstejä blogistani ja sain siitä vinkkiä. Mutta puolustan viimeiseen asti Suomen perustuslain takaamaa sananvapautta. Edellytyksellä, etteivät tee tekijänoikeusrikkomuksia, kuten nyt on nähty. Eivätkä yllytä ihmisiä kansanryhmiä vastaan, mistä lehden ei-lukijakuntaan minulla kuuluvana ei voi olla itse todettua tietoa.

[Piti ensin tehdä oma blogi, mutta eiköhän näitä saman aihepiirin avauksia jo ole tarpeeksi. Joten laitoin tänne].

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Janne, luetun ymmärtäminen on ihan oikeasti hyödyllinen taito nyky-yhteiskunnassa. Suosittelen sinua opettelemaan kyseisen taidon kun se noin pahasti on hakusessa. Sillä ethän sinä kai nyt ihan tahallasi vääristele ja valehtele siitä mitä muut kirjoittavat?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Nuoret - jos haluatte piikitellä toisianne, teette sen muualla (omissanne) tai jäsennellymmin = Janne purkaa paremmin, mikä Markon teksteissä tyhmää, ja Marko kirjoittaa vähemmän paatoksellisia tai tyhmiä juttuja.

Aiemmat hassutukset ja vaikkapa 14.9. edelleen vähän hymyilyttävät. http://markok.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202465-vaad...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Juhani, pitkästä aikaa oikein perehdyin, miltä "Puheenvuoro" näyttää ja tuntuu. Luin noin 1½ tuntia päivän blogeja ja kommentteja. Enpä löytänyt - erityisesti suosituimmissa mitään rakentavaa, enkä edes positiivista kyseenalaistamista. Onneksi ja todella onneksi täällä esiintuleva ei ole kansakunnan peili. Sen voi todeta kun pyörähtää pariksi tunniksi yrityksiin, Joensuun kuppiloihin tai paikkoihin, missä on tavallisia sukankuluttajia (minun lisäksi). Koska taannoin väänsimme "kättä"; kuitenkin hyvässä hengessä - laitan näkemykseni juuri sinun blogiisi. Pohdin samalla, voisiko täällä aloittaa mm. elinkeinoelämään liittyvien kehitysnäkemysten esille tuomisen vai onko tilanne liian hektinen? Taitaa se olla.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

"Suosituimmat" ei ole sama asia kuin "parhaat tai edes hyvät", ihan totta.

Sama fiilis sai itseni tauottamaan. Oli ilmiselvää n. vuosi sitten, että eurokriisistä ja euroalueen "hitaasti pöngertäen, liittovaltiota tekemättä"-näkymistä oli tullut sanottua jo kaikki mahdollinen, ja lisää samaa olisi vanhan toistoa.

Kun Euroopan turvapaikkabingo alkoi viime vuonna, oli ilmiselvää, että keskustelu olisi henkisesti älyvapaata, ja se oli toinen hyvä syy välttää koko aihetta. Joitakin asioita ei ilmeisesti voi oppia omista tai muiden maiden tilastoista.

Kirjoitteluni jäi melko vähäiseksi tästä yksinkertaisesta syystä. Jos baaripöydän keskustelu pyörii ympyrää, ei sitä pitkään jaksa seurata. Kokeilen kuitenkin vielä kerran - yksinkertaisesti huomauttamalla, sitten bännäämällä - tylsiä, ei-argumentoivia tai ei-minkään sanovia kommentoijia. Niitä täällä todella riittää.

Suomi on taloudesta kiinnostuneelle aika tylsä aihe - meiltä puuttuu rahapolitiikka täysin ja budjettipolitiikka lähes kokonaan: lähinnä käytössä on normaalit "automaattiset stabilisaattorit", lievää fiskaalisen devalvaation yritystä ja tarve kovalle sisäiselle devalvaatiolle.

***

Koska isoista yhteiskunnallisista asioista (maahanmuutto) ei voi keskustella, ja makrotaloudesta ei voi keskustella (sitä ei meillä ole), niin ilmeisesti täytyy keskustella mikrotaloudesta ja ihmisen elämästä. Jos jollain Puheenvuorossa on jotain järkevää sanottavaa firman elämästä, se olet sinä. Siksi ehdotuksesi on kannatettava.

Juha Kuittinen

Se teleoperaattori kyllä saisi kilpailuetua, joka ilmoittaisi, että se julkaisee tuota kokoomusroskaa. Sivuston nimi voisi olla vaikka: EU, islam ja muut maat.

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Olihan bloganneen kokoomusnuoren profiilissa kuitenkin melko naseva "disclaimeri" joka oikeastaan validoi koko blogin:

"Espoon Nuoret Järkiporvarit ry."

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Jos ei nuorena yritä, on tyhmä. Jos yrittämistä ivaa, on itse tyhmä. Silti, samassa talossa asuessa (yhteisten asioiden hoito) epäkohdat pitää huutaa ääneen, oli se epäkohta nuoren, vanhan, kommarin, federalistin, persun, natsin, naisen tai miehen tekele.

Toimituksen poiminnat