Olemme niin kovin yllättyneitä

Taloussanomat 15.4.2010

YLE 4.5.2010

Uusi Suomi 12.5.2010

 

Iltalehti 24.5.2017

Tähän lopuksi mieleni tekisi laittaa viittaukset siihen, miten:

 

 

Olli Rehn nousi ministeriksi, sitten Suomen Pankin johtokuntaan ja ehkä jopa seuraavaksi pääjohtajaksi.

Erkki Liikanen eläköityy kohta miehenä, joka toi Suomelle alhaiset korot – ainakin Olli Ainolan mielestä

Jyrki Katainen nimitettiin EU-komissaariksi, ja joukkoviestimet julkaisevat kritiikittä hänen viestintää, kuinka populismi "on sivilisaation loppu".

Alexander Stubb, joka väitti Kreikan olevan oikealla tiellä ja kutsui Kreikka-politiikan epäilijöitä pölhöpopulisteiksi, on matkalla Ahtisaareksi Ahtisaaren paikalle – sitä ennen peloteltuaan Brexitin olevan Euroopan Lehman-hetki ja kehuen euroa Nokian mahdollistajaksi ja monikultturismia.

* * *

Kannattaa vähän miettiä, kuka on oikeasti populisti – eli puhuu pehmoisia, lupaa kuun taivaalta ja ohittaa asiallisen kritiikin – ja ketä nimitellään populistiseksi, kun osaa vähän laskea ja varoa etukäteen.

En tiedä, loppuuko virheiden tekeminen ja vieraiden tahojen palveleminen koskaan. Ainakaan sen peittelyä tai vähättelyä ei soisi jatkettavan. Sitä on nimittäin nähty aivan liikaa. Mikäli ei opita, niin mikään ei muutu. Ehkä mikään ei muutu.

Jos mikään ei muutu, kannattaa miettiä todella tarkkaan ja pitkään, onko Ranskan ja Saksan kaavailemaan alati syventyvään euroalueen liittovaltiokehitykseen perusteltua syytä lähteä mukaan. Vai uskooko joku, että euroalueen 90-luvun alun kriisi ja tämä tuoreempi kriisi jäävät viimeisiksi? Miten käy seuraavan kriisin tullen yhteisvastuumekanismien ollessa voimassa täydellä teholla?

jhuopainen
Perussuomalaiset Helsinki

Toimittajana ja meklarina kunnostautunut koominen kyynikko - hyvän maun tuolla puolen kirjoituksia asioista, joista ei yleensä keskustella niiden oikeilla nimillä.
Taloutta uutiskoostan englanniksi blogissani http://morelivers.blogspot.com
Sähköpostia voi laittaa osoitteseen sukunimi @yahoo.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu