jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Uutisviikko, kesäkuu 2017

Orpo kävi Luxissa sopimassa euroryhmän kanssa, että Kreikalle lainataan lisää rahaa. Rahat piti lainata, että Kreikka voisi niillä rahoilla maksaa takaisin aiempia velkojaan. Plusmiinusnolla siis. Twiittasi, että se on hieno homma, kun on pelastettu taas kaikki. Unohti mainita, että velkojen leikkauksia, eli tappioiden myöntämistä, euroryhmä lupasi katsoa uudelleen loppuvuodesta. Sekin on varmaan puhetta, koska mieluummin tehdään sama juttu uudelleen. Aina puolen vuoden välein voi pelastaa maailman, kun vie rahasäkin, että sama rahasäkki tulisi hetken päästä takaisin. Ylivelkaisuus ei muutu mihinkään. Saksan vaalien jälkeen sitten.
 

Eräs entinen puoluepomo ei kestänyt katsoa vierestä, kun puolueensa ihmiset olivat äänestäneet väärin. Hän keksi syyllistää näitä ihmisiä vallankaappauksesta, ja kaappasi vallan. Kukaan ei isommin valita, koska kaikki meni muodollisesti laillisesti oikein, ja tavallaan toimittajat ovat tyytyväisiä -Huusko ainakin - koska nyt saatiin epäsuotavat ihmiset aidattua.
 

Joku kansanedustaja selitti sekavia epäsopivista käsimerkeistä, mutta ei selvästi osannut pysyä Simonin ja kumppanien kanssa etukäteen sovitussa tarinassa luontevasti mukana. Vaivaantumista puitiin useissa lehtiartikkeleissa tutun kaavan mukaan. Ensin otetaan lausunto muka tosissaan, toisella kierroksella todetaan, että ei tainnut olla näin, ja kolmannella kysytään, miksi sanoit näin, kun ei ollut näin. Kukaan ei viisastunut tai oppinut, ja edelleenkään kukaan ei luota poliitikkoihin. Syystäkin.
 

Stubb lähetettiin poliittisena virkanimityksenä Vapaavuoren jälkeen nauttimaan Euroopan Investointipankin virasta, jonka huomattava palkka ja etenkin siirtymäkorvaukset pitävät taas perheen leivässä pari vuotta. Koska siirtymäkorvaukset saa lyhyemmälläkin oleskelulla, tehtävä kannatti toki pilkkoa kahteen pätkään.
 

Helsingin apulaispormestareille sovittiin perustaa poliittisina virkanimityksinä erityisavustajat. Työllistäminen on hienoa ja erityisavustajia tarvitaan aina.
 

Seurassa oli pitkä artikkeli, "Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla", ketään ei kiinnosta eikä siitä ehdi puhua
 

Suomessa pitäisi keskustella euroalueen liittovaltiosuunnitelmista ja maan kannasta ja reunaehdoista. Mitään ei kuulu eikä näy.
 

Supo nosti terrorismivaaran korkeimmalle tasolle koskaan, koska Suomessa on ennätysmäärä terrorismiyhteyksiä ja sympatioita omaavia ihmisiä ja tilannekuva ei pysy oikein hanskassa eikä kaikkia voi seurata koko ajan.
 

Joku Aamulehti kertoi, että Halla-aho on vaarallinen, koska yläasteilla on paljon musliminuoria - väestöryhmänsä korkean lisääntyvyyden takia - joiden mahdollinen radikalisaatioriski on merkittävä, ja Halla-aho varapuheenjohtajineen saattaisi radikalisoida heitä. I kid you not, näin siinä luki.
 

Napakymppi alkaa uudestaan telkkarissa.
 

On kesä. Aurinkoisia päiviä riittää vielä. Silti ei hymyilytä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Näin monien vuosien jälkeenkään Kreikka ei selviä edes nollakoroistaan, saati sitten lyhennyksistä.

Nyt lankeavien 7,2 miljardin euron lyhennyksiin maa tarvitsee Emumailta avustuspaketin kooltaan 8,5 miljardia euroa ja tämän päälle vielä lisää IMF:lta 2,0 miljardia euroa. Lyhennysten sijaan maata siis pääomitetaan edelleen miljardein tässäkin apupaketissa.

Lyhyesti sanottuna Kreikan velkoja siis maksatetaan nytkin Euroopan veronmaksajien rahoin Kreikkaa aiemmin lainoittaneille tahoille, jotka ovat yksityisiä liikepankkeja. Velkojen riskit siirretään hiljalleen kokonaan Emumaiden tulevien veronmaksajien vastuulle.

Jaakko Paasonen

Olen tänne joskus kirjoittanut ,että tuota orpon touhua sanottiin takavuosina vekselikierteeksi,jossa otettiin aina vain suurempi vekkuli,entisen katteeksi,jolla sitten maksetiin se edellinen korkoineen ennenkuin meni protestiin.
Homma jatkui niin kauan ,kunnes pankinjohtajat lopulta puhalsivat pelin poikki ja laittoivat TAKAAJAT maksamaan.
Ja mitäs se Suomi muuta nykyään tekee,kuin ottaa velkaa,velan päälle,ja TAKAA mm.niitä tsorbasten lainoja,kunnes koittaa maksum paikka ja m draghin Eu liittovaltio mafioosot tulee tupaan tekemään tarjousta josta meidän vellihousut eivät uskalla kieltäytyä. Varsinkin nyt,kun alkaa selvitä,että,siihen tarvitaan riviedustaja tSioinia ym.äänestäjänsä pettäneitä vitun uuvatteja,ja että asiasta oli sovittu jo aikoja sitten,j,halla ahon varalle.
Kyllä kansa tietää,mutta että tSoini on noin huono häviäjä,vaikka ravihemmo onkin, oli uusi ulottuvuus miehen persoonaan.
Mielenkiintoisia aikoja kuitenkin jälleen
pukkaa..niitä, parin vuoden päässsä olevia eduskuntavaaleja odotellessa.
Niiden jälkeen tuskin yksikään uuvatti uhoaa,että tuli jytky,!

Hyvää kesää kaikille perus ja muillekkin Suomalaisille,
Uuvateist ei niin väliä. ;-)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomella on niin kovin vähän sanomista Emu:n päätännässä, olivatpa hallitusvastuussa ketkä tahansa. Vaipasta ei ole enää hyötyä, mikäli hyvät on jo housuissa. Persut tarjoilevat ratkaisuksi euroeroa - mutta onko se edes mahdollista ilman jättishokkia sekä Suomen julkisten velkojen, että yksityisten euromääräisten velkojen korkojen kautta.

Aikanaan rahaliittoon liittyminen ei ollut viisasta ja nyt jälkikäteen arvioiden se oli jopa kovin vastuuton teko Suomen päättäjiltä.

Jaakko Paasonen

#3
"Aikanaan rahaliittoon liittyminen ei ollut viisasta ja nyt jälkikäteen arvioiden se oli vastuuton teko Suomen päättäjiltä"
Niin oli.,mutta Kuka sitä kansanäänestystä vaati,ja ketkä sen estivät?Ja Joutuivatko tämän vastuuttoman teon tekijät vastuuseen teostaan?
Eivät joutuneet.
Jokainen tahollaan voi ottaa selvää em.
asiasta ja vetää siitä johtopäätöksensä,vaikka hiljaa mielessään,jos/kun eivät sitä julkisesti uskalla tehdä.
Niinpä niin..Tulin juuri järveltä aamukatiskoilta ja oma oli tyhjä,mutta tietysti jonkin matkan päässä olevassa, naapurin kesävieraan vastaavassa pyydyksessä, melskasi iso kala.
No,mökkirantaa kohti soudellessani alkoi hymyilyttää,kun yhtäkkiä mieleeni muljahti,että jospa se olikin presidentin
katiska? En tosin palannut asiaa tarkistamaan,että oliko ko.kala esim.
erään ex puheenjohtajan ja nyk.riviuuvatin näköinen,mutta kyllä asia,ainakin täällä herättää hilpeyttä ja naurattaa..
melkein kaikkia.
Hyvää kesää.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #8

Eduskunta äänin 135 puolesta ja 65 vastaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä yhteenveto, kiitos.

Onneksi meillä on sentään tämä toimiva demokratia. Edustuksellinen sellainen.
Napakymppi. :) ehdottomasti !

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kommenttiani vain PS puolueen kahtijakaantumistapahtumasta on KP24 nettilehdessä kirjoitettu täsmätietoa tapahtuman kulusta.

En tiedä luonnollisesti ketkä olleet mukana Lännen Median julkistaman tiedon mukaisessa tai-sissa keskusteluissa jo ennen puoluekokousta. Lehden mukaan suunnitelmat ovat olleet kaikkien hallituksessa olleiden puolueiden suunnitelmissa.

KP24 kirjoittaa tänään "Tasan kuukautta ennen puoluekokousta kokoomuslaiset viestittivät hallituksessa perussuomalaisten hallitusedustajille, että Petteri Orpo ei tekisi hallitusyhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.
Asia tehtiin hallituksessa perussuomalaisille selväksi. Ensimmäistäkään kirjallista dokumenttia asiasta tuskin on olemassa, koska politiikassa kaikkein herkimmät asiat kerrotaan vain suullisesti.

Kokoomuksen ratkaisusta hylätä Halla-aho on kuitenkin olemassa päiväkirjamerkintä hallituslähteellä.

Hallituksessa eri toimintavaihtoehdoista keskustelivat niin perussuomalaiset, kokoomuslaiset kuin keskustalaisetkin. Aktiivisimpia keskusteluissa olivat perussuomalaisten ja kokoomuksen sisäpiirit, mutta myös keskustalaiset, pääministeri Juha Sipilä mukaan lukien, olivat tietoisia mahdollisuudesta, että perussuomalaisten eduskuntaryhmä jakautuisi kahtia.

Perussuomalaiset hahmottelivat toukokuussa mielessään, ketkä 20 kansanedustajaa voisivat muodostaa soinilais-terholaisen eduskuntaryhmän, jos pelastusrengasta tarvittaisiin.

Kartoitus tehtiin sen perusteella, kenet arvioitiin kriittisimmässä paikassa eli varsinaisessa toteutusvaiheessa kaikkein luotettavimmiksi."

Tuossa muutamin kohdin kopioituna kirjoituksesta. Loput luettavissa linkistä. https://kp24.fi/uutiset/513564/operaatio-hallituks...

Varsin mielenkiintoinen kirjoitus kaikkine suunnitelmakuvioineen.

Marko Parkkola

Aamulehti kirjoittaa vaihteeksi jotain järkevän kuuloistakin.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisten...

Tähän lisäisin vielä, että eilen sain lukea vanhan puoluejohdon suorittaneen vaalivilppiä jäsenhakemusten kanssa. Jäsenhakemuksia oli lähetetty puoluehallituksesta puoluehallituksen ulkopuolelle ilmeisesti tarkoin valikoiduille henkilöille hyväksyttäväksi tahi hyljättäväksi. Luottamusaseman väärinkäyttö tulee mieleen heti ensimmäisenä tässä asiassa sekä tietosuojarikokset, sillä jäsenasiat kuuluvat yksinomaan vain hallituksen tietoon.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Yeleishuomiona totean, että terrorismin uhka on koko maailmassa noussut erityisesti sen jälkeen, kun sitä vastaan alettiin sotia laajemmassa mitassa. Syyskuun 11. 2001 oli käänteentekevä päivä. Siitä pnnahti käyntiin terrorismijahti. joka selaisenaan kuin sitä on toteutettu, antaa terrorismille hyvän kasvualustan.

Tietysti terroristit pitää saada kiinni ja vastuuseen ja siellä, missä heillä on hallussaan kaupunkeja ja maa-alueita, kuten Syyriassa ja Afganistanissa, nämä alueet pitä vallata, Mutta kokonaisuutena painon pitää olla ihmisten auttamisessa. Erityisen akuutti tilanne on nyt Itäisessä Afrikassa ja esimerkiksi Libyassa.

Ongelma on siinä, ettei sinne, missä ihmiset eniten kärsivät, voi apua toimittaa, kun valtaa näillä alueilla pitävät erilaiset sotilalliset ryhmittymät, jotka eivät suostu yhteistyöhön. Ainakin kestää kauan ennen kuin avustustoimintaa onnistuu ilman, että sen takana on sotilaallista voimaa.

Toimituksen poiminnat