Uutisviikko, kesäkuu 2017

Orpo kävi Luxissa sopimassa euroryhmän kanssa, että Kreikalle lainataan lisää rahaa. Rahat piti lainata, että Kreikka voisi niillä rahoilla maksaa takaisin aiempia velkojaan. Plusmiinusnolla siis. Twiittasi, että se on hieno homma, kun on pelastettu taas kaikki. Unohti mainita, että velkojen leikkauksia, eli tappioiden myöntämistä, euroryhmä lupasi katsoa uudelleen loppuvuodesta. Sekin on varmaan puhetta, koska mieluummin tehdään sama juttu uudelleen. Aina puolen vuoden välein voi pelastaa maailman, kun vie rahasäkin, että sama rahasäkki tulisi hetken päästä takaisin. Ylivelkaisuus ei muutu mihinkään. Saksan vaalien jälkeen sitten.
 

Eräs entinen puoluepomo ei kestänyt katsoa vierestä, kun puolueensa ihmiset olivat äänestäneet väärin. Hän keksi syyllistää näitä ihmisiä vallankaappauksesta, ja kaappasi vallan. Kukaan ei isommin valita, koska kaikki meni muodollisesti laillisesti oikein, ja tavallaan toimittajat ovat tyytyväisiä -Huusko ainakin – koska nyt saatiin epäsuotavat ihmiset aidattua.
 

Joku kansanedustaja selitti sekavia epäsopivista käsimerkeistä, mutta ei selvästi osannut pysyä Simonin ja kumppanien kanssa etukäteen sovitussa tarinassa luontevasti mukana. Vaivaantumista puitiin useissa lehtiartikkeleissa tutun kaavan mukaan. Ensin otetaan lausunto muka tosissaan, toisella kierroksella todetaan, että ei tainnut olla näin, ja kolmannella kysytään, miksi sanoit näin, kun ei ollut näin. Kukaan ei viisastunut tai oppinut, ja edelleenkään kukaan ei luota poliitikkoihin. Syystäkin.
 

Stubb lähetettiin poliittisena virkanimityksenä Vapaavuoren jälkeen nauttimaan Euroopan Investointipankin virasta, jonka huomattava palkka ja etenkin siirtymäkorvaukset pitävät taas perheen leivässä pari vuotta. Koska siirtymäkorvaukset saa lyhyemmälläkin oleskelulla, tehtävä kannatti toki pilkkoa kahteen pätkään.
 

Helsingin apulaispormestareille sovittiin perustaa poliittisina virkanimityksinä erityisavustajat. Työllistäminen on hienoa ja erityisavustajia tarvitaan aina.
 

Seurassa oli pitkä artikkeli, "Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla", ketään ei kiinnosta eikä siitä ehdi puhua
 

Suomessa pitäisi keskustella euroalueen liittovaltiosuunnitelmista ja maan kannasta ja reunaehdoista. Mitään ei kuulu eikä näy.
 

Supo nosti terrorismivaaran korkeimmalle tasolle koskaan, koska Suomessa on ennätysmäärä terrorismiyhteyksiä ja sympatioita omaavia ihmisiä ja tilannekuva ei pysy oikein hanskassa eikä kaikkia voi seurata koko ajan.
 

Joku Aamulehti kertoi, että Halla-aho on vaarallinen, koska yläasteilla on paljon musliminuoria – väestöryhmänsä korkean lisääntyvyyden takia – joiden mahdollinen radikalisaatioriski on merkittävä, ja Halla-aho varapuheenjohtajineen saattaisi radikalisoida heitä. I kid you not, näin siinä luki.
 

Napakymppi alkaa uudestaan telkkarissa.
 

On kesä. Aurinkoisia päiviä riittää vielä. Silti ei hymyilytä.

jhuopainen
Perussuomalaiset Helsinki

Toimittajana ja meklarina kunnostautunut koominen kyynikko - hyvän maun tuolla puolen kirjoituksia asioista, joista ei yleensä keskustella niiden oikeilla nimillä.
Taloutta uutiskoostan englanniksi blogissani http://morelivers.blogspot.com
Sähköpostia voi laittaa osoitteseen sukunimi @yahoo.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu