jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 10 min 38 s sitten

Juha Sipilä vastasi lakkoilmoituksiin : ”Eduskunnalta selvä linja – kehotan vakavaan harkintaan”

11 min 42 s ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vetoaa malttiin työmarkkinoilla, kun hallitus on saanut eduskunnalta luottamuksen poikkeuksellisessa äänestyksessä, joka käsitteli pääasiallisesti hallituksen vielä valmistelevaa lakiesitystä irtisanomissuojan keventämisestä pienissä yrityksissä.

Hallitus sai eduskunnalta luottamuksen äänin 101-73. Tyhjää äänesti 8 ja poissa oli 17 kansanedustajaa.

Juha Sipilä vastasi lakkoilmoituksiin : ”Eduskunnalta selvä linja – kehotan vakavaan harkintaan”

11 min 43 s ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vetoaa malttiin työmarkkinoilla, kun hallitus on saanut eduskunnalta luottamuksen poikkeuksellisessa äänestyksessä, joka käsitteli pääasiallisesti hallituksen vielä valmistelevaa lakiesitystä irtisanomissuojan keventämisestä pienissä yrityksissä.

Hallitus sai eduskunnalta luottamuksen äänin 101-73. Tyhjää äänesti 8 ja poissa oli 17 kansanedustajaa.

Ministereiden käytös hämmästytti eduskunnassa – Puhemiehistö puuttui asiaan

21 min 33 s ago

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok) viestittää Uudelle Suomelle, että puhemiesneuvosto on huomauttanut hallitusta läsnäolosta eduskunnassa. Puhemiehistö keskusteli asiasta tänään kokouksessaan.

”Keskustelu käytiin ja puhemiesneuvoston toive ministerin läsnäolosta erityisesti omissa esittelyasioissaan on välitetty valtioneuvostolle”, kertoo Risikko.

Eduskunta äänesti: Hallitus nauttii luottamusta

1 tunti 1 min ago

Hallitus ja sen työllisyyspolitiikka nauttivat odotetusti eduskunnan enemmistön luottamusta. Eduskunta äänesti hetki sitten Sipilän hallituksen luottamuksesta niin sanottuun irtisanomislakiin liittyen.

Hallitus sai luottamuksen äänin 101–73. Hallitukselle esitettiin epäluottamusta tiistain keskustelussa tiedonannosta koskien työllisyyspolitiikkaa ja työllistämiskynnyksen madaltamista pienissä yrityksissä.

Sdp:n Ville Skinnarin vanha lausunto irtisanomisista leviää – ”Valheellista ja väärää tietoa”

1 tunti 10 min ago

Suurimman oppositiopuolueen sdp:n 3. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari pahoittelee Uuden Suomen haastattelussa tilannetta, jossa hänen vanhaa kannanottoaan irtisanomisten lainsäädäntöön on ryhdytty levittämään erityisesti Twitterissä.

Skinnarin lausunto nousi esiin myös eilen eduskunnan keskustellessa hallituksen työllisyyspolitiikkaan ja niin sanottuun irtisanomislakiin liittyvästä tiedonannosta.

Sipilä: Brexit-neuvotteluissa uusi takaraja – ”Tyypillistä loppuvedätystä”

1 tunti 11 min ago

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan Eurooppa-neuvosto tulee tänään keskiviikkona antamaan lisäaikaa Britannian EU-eron neuvotteluille. Sipilän mukaan neuvotteluaikaa on vielä, mutta marraskuussa häämöttää takaraja, jotta ero saadaan hoidettu hallitusti.

EU:n jäsenmaiden päämiehistä koostuva Eurooppa-neuvosto saa tänään unionin pääneuvottelijan Michel Barnierin tilannekatsauksen brexit-neuvotteluiden tilasta. Pääministeri Sipilä edustaa Suomea kokouksessa, jossa ”Suomen tavoitteena on edelleen saada aikaan toimiva erosopimus, joka varmistaa UK:n hallitun EU-eron”.

Näkökulma: Sipilän yllätysavaus - taustalla kahden lupauksen veivaus

3 tuntia 12 min ago

“Hyvät yrittäjät,

Olemme viime päivinä kuulleet usein, miten ammattiyhdistysliike uhkaa poliittisilla työtaisteluilla vastustaessaan hallituksen esitystä henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamisesta. Esitys on valmistelussa. Hallitus antaa sen, kun valmistelu on valmis. Pyrimme tekemään hyvän esityksen.”

- Pääministeri Juha Sipilä Yrittäjän päivän juhlassa 5.9.2018

“Asioita pitää pystyä sopimaan enemmän yrityksen sisällä. Se on päivän selvä asia. Suomi on paikallisessa sopimisessa kaukana jäljessä kilpailijamaitaan.”

Miro Heiskanen vaihtoi HIFK:n Dallasiin: "Ei mitää ihmeellisiä ylläreitä ole ollut

3 tuntia 44 min ago

Odotettu ja pelätty kymmenen NHL-ottelun rajapyykki lähestyy Dallas Starsin nuorta puolustajaa Miro Heiskasta. Heiskasella, 19, on vakaa aikomus pysyä ylhäällä.

Tiistaina Heiskanen pelasi ensimmäisen NHL-kautensa kuudennen ottelun. Stars hävisi vieraissa New Jersey Devilsille 0-3.

– Totta kai siihen tähdätään, että saa pelata NHL:ssä niin paljon kuin vaan pystyy. Ihan hyvältä on ainakin tähän mennessä tuntunut. Koitan vaan jatkaa samaa rataa, täytyy pystyä pelaamaan ihan omaa peliä, Heiskanen linjasi Newarkissa kamppailun jälkeen.

Hoitajien liitoilta Tehyltä ja Superilta ilmoitus uudesta työtaistelusta

4 tuntia 2 min ago

STTK:hon kuuluvat hoitajaliitot, sairaanhoitajien Tehy ja lähihoitajien Super ilmoittavat uudesta työtaistelusta.

Molemmat liitot kertovat aloittavansa vuoronvaihtokiellon maanantaina 22.10.2018. Vuoronvaihtokielto kestää 4. marraskuuta asti. Virkasuhteisia se ei koske.

Vuoronvaihtokiellon aikana tehyläiset eivät vaihda työvuoroa työnantajan aloitteesta, mutta ylityötä voi työntekijän suostumuksella tehdä. Mielenilmaisun aikana superilaiset tekevät normaalit työvuoronsa, mutta eivät jousta vuoronvaihdoilla. Työnantajan aloitteesta tehtäviin vuoronvaihtoihin ei suostuta.

Tiukka äänestystulos julki: 52 % suomalaisista kannatti talviaikaa

4 tuntia 31 min ago

Suurin osa suomalaisista haluaa, että kellojen siirtelystä luovutaan. Se, olisiko siirryttävä talvi- eli normaaliaikaan vai kesäaikaan, jakaa mielipiteitä huomattavasti enemmän.

Nyt tuli kova ilmoitus: Kahden päivän lakko alkaa 22.10.2018

4 tuntia 47 min ago

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n hallitus on päättänyt aloittaa poliittisen lakon, jolla vastustetaan irtisanomislakia, JHL kertoo. Lakossa on yli 10 000 JHL:n jäsentä. Yhteensä JHL:llä on yli 200 000 jäsentä.

"Lakko alkaa maanantaina 22. lokakuuta kello 00.00 ja päättyy tiistaina 23. lokakuuta kello 24.00. JHL:n aiemmin julistamat ylityö- ja vuoronvaihtokiellot päättyvät sunnuntaina 21. lokakuuta kello 24.00. Lakko koskee siivous-, kiinteistöhuolto- ja ruokapalvelualoja sekä liikunta-, urheilu- ja kulttuuripalveluita", JHL kertoo.

”Tikittävä aikapommi” laukeaa parin kuukauden päästä – koskee yli puolta verkkosivuista

5 tuntia 40 min ago

Php on erittäin suosittu ohjelmointikieli webissä, mutta se on saanut myös kritiikkiä muun muassa siitä, että kielen eri versiot eivät ole yhteensopivia. Yksi suosituimmista php-versioista putoaa pois tuen piiristä pian, mikä voi olla melkoinen riski.

”Järjenvastainen esitys” – S-ryhmän ja K-ryhmän yleinen hankintatapa halutaankin kieltää EU:ssa

6 tuntia 26 min ago

EU-parlamentin direktiiviesitys kieltäisi suomalaisten kauppayritysten toimintatavat. Esitys ihmetyttää sekä europarlamentaarikko Elsi Kataista (kesk) että Kaupan liittoa.

Euroopan parlamentti käsittelee ensi viikolla elintarvikeketjun epäreilujen kauppatapojen direktiiviä, johon parlamentin maatalousvaliokunta on loppumetreillä lisännyt useita erikoisia kieltoja.

Yksi niistä on kaupan hankintayhteistyön kielto. Sen mukaan esimerkiksi S-ryhmän ja K-ryhmän toimintapa, jossa SOK ja Kesko hankkivat tuotteita itsenäisille osuuskaupoille ja K-kauppiaille, olisi kielletty.

Lasse Laatunen Ylellä: Juha Sipilä sanoi juuri jotain hyvin merkittävää – Irtisanomislaista ”on ulospääsytie”

6 tuntia 59 min ago

Irtisanomislakikiistassa vahvasti profiloitunut EK:n entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen pitää merkittävänä pääministeri Juha Sipilän (kesk) eilistä avausta Ylen A-studiossa. Sipilä ehdotti suurimman oppositiopuolueen sdp:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle, että palattaisiin irtisanomislakikiistan alkujuurille. Lasse Laatunen sanoi tänään Ykkösaamussa näkevänsä, että Sipilän ehdotus on ulospääsytie riidasta.

HIFK:n ja JYPin europelit ohi – Jokerit kellisti hallitsevan mestarin

16.10.2018 23:43

Suomalaisessa seurajoukkuejääkiekossa pelattiin tiistaina useampi kansainvälinen ottelu. Jokerit voitti Kazanissa, HIFK voitti Skellefteåssa, Tappara voitti kotiottelussaan Djurgårdenin ja JYP hävisi Jyväskylässä Luganolle.

Jokerit pehmitti KHL:n hallitsevan mestarin AK Bars Kazanin 3-2. Viimeisen neljän minuutin aikana Jokerit teki kaksi maalia. John Norman tasoitti 2-2:een ja Alex Grant viimeisteli onnekkaan voittomaalin syötön mentyäkin sisään.

NBA-kausi alkaa – Lauri Markkanen sivussa

16.10.2018 22:57

Koripallon NBA-kauden avausottelut pelataan Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Lauri Markkasen seura Chicago Bulls avaa kautensa 18. lokakuuta Philadelphia 76ersia vastaan, mutta Markkanen on sivussa loukkaantumisen takia.

Markkanen loukkaantui harjoituksissa syyskuussa. Häneltä jää väliin Bullsin kauden kymmenen ensimmäistä ottelua. Markkasen paluuta tositoimiin voidaan odottaa marraskuussa.

Markkasen debyyttikausi 2017-18 ylitti NBA:ssa kaikki odotukset. Hän vakiinnutti paikkansa Bullsissa ja tuli valituksi myös NBA:n tulokasviisikkoon.

Hämmennys valtasi eduskunnan – ”Katson ministeriaitiota, puhemies, ja se on aivan tyhjä”

16.10.2018 19:57

Eduskunnan tiistain tiedonantokeskustelu ei johtanut hallituksen ja opposition lähentymiseen ja ymmärryksen lisääntymiseen. Päinvastoin moni katsoi, että hallituksen selitysten puutteellisuus lisäsi hämmennystä irtisanomissuojaa heikentävästä lakiesityksestä.

Oppositio arvosteli hallitusta myös panostuksen puutteesta: työllisyyskeskustelu tuotiin suurella kohinalla ja poikkeuksellisesti hallituksen tiedonantona eduskuntaan, mutta ministeriaitio oli täysin tyhjä noin kello 18.49 mennessä.

Ennennäkemätön lausunto vireillä: Puuttuuko komissio Italian budjettiin?

16.10.2018 19:01

Euroopan komissio saattaa poikkeuksellisesti ottaa kantaa Italian budjettiesitykseen, joka rikkoo lupauksia valtionvelan leikkaamisesta. Budjettiin sisältyy muun muassa perustulo pienituloisille, Kauppalehti kertoo.

Eduskunnassa 31 vuotta istunut demari: ”En muista näin vastenmielistä tilannetta – moraalisesti äärimmäisen vastenmielistä”

16.10.2018 18:22

Sdp:n kansanedustaja, vuodesta 1987 eduskunnassa istunut Jukka Gustafsson arvostelee ”vastenmieliseksi”, kuinka hallitus haluaa selvittää eduskunnan kantaa irtisanomissuojan heikentämiseen tiedonannolla.

Hallitus kaavailee lakiesitystä, joka heikentäisi irtisanomissuojaa alle 10 hengen yrityksissä. Lainvalmistelutyö on yhä kesken, mutta eduskunta käsittelee asiaa tällä viikolla eduskunnassa, koska hallitus laati tiedonannon irtisanomissuojan muuttamisesta ja laajemmin hallituksen työllisyyslinjasta.

Ben Zyskowiczilta ehdotus ay-liikkeelle: Kuukausi aikaa – valmistelkaa vaihtoehto

16.10.2018 17:10

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Ben Zyskowicz ehdottaa, että palkansaajajärjestöt voisivat laatia oman vaihtoehtonsa hallituksen valmistelemalle lakiesitykselle madaltaa irtisanomiskynnystä pienissä yrityksissä.

Zyskowicz korostaa, että lakiesitys ei ole vielä valmis, vaan sen valmistelu saattaa kestää vielä viikkoja.

”Tässä on noin kuukausi ennen kuin esitys on täällä eduskunnassa. Mikään ei estä käyttämästä tätä aikaa ammattiyhdistysliikkeen puolella siihen, että valmistelevat omaa esitystä tämän tilanteen laukaisemiseksi”, Zyskowicz korostaa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat