jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Aleksandr Dugin

Venäjän TV:ssä haaveiltiin Suomen liittämisestä Venäjään

100-vuotiasta Suomineitoa on 'kunnioitettu' Niinistön ja Putinin tapaamisen jälkeen eri tavoin. Venäläisen tv-kanavan ajankohtaisohjelmassa keskusteltiin IL:n mukaan Suomen historiasta ja haaveiltiin Venäjän vanhojen rajojen palauttamisesta. Asiantuntijan mukaan Suomi menetti Viipurin, koska nousi vastarintaan Stalinia vastaan. "Viipuri on Pietari Suuren vanha valloitus, jonka Aleksanteri I jostain syystä lahjoitti Suomelle. Kukaan ei ajatellut, että Suomi lähtisi ja veisi sen mukanaan."

Putin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumisryssintää

Alkuperäiskielinen versio poikkeaa otsikosta vain tyylitasolla, itse sanoman substanssista ei jää epäilystä. Isovenäläinen imperialismi ja kolonialismi haittavaltasivat meidän ja muiden alkuperäisomistajien maat. 

Eurasianismi - Venäjän moderni valtaideologia?

Venäjällä ei pitäisi perustuslakinsa mukaan olla minkäänlaista virallista ideologiaa. Useiden tutkijoiden mukaan presidentti Vladimir Putinin politiikkaa ei myöskään ohjaa mikään varsinainen aatesuuntaus. Jokainen Venäjän mediaa ja Putinin puheita seurannut ei ole voinut jättää kuitenkaan havaitsematta, että vahva länsivastainen retoriikka on vahvistunut venäläisessä yhteiskunnassa koko 2010-luvun ajan.

- Liittoudutaankin Venäjän kanssa!

Kissa pöydälle. Maamme viimeaikaisen liittoutumisjahkailun tässä vaiheessa näyttäisi olevan korkea aika tuoda reilusti esille mitä ilmeisin mutta pitkälti vaiettu varteenotettava vielä todennäköisesti avoin optio. Venäjä-johtoiseen puolustusliittoratkaisuun hakeutumista ei jostain syystä ole vielä käsitelty julkisessa keskustelussamme yhtä kattavasti ja avoimesti kuin nyt jo takaperoiseksi koettua, lähtökohtaisesti huonosti jäsentyvänä näyttäytyvää ja kaukaisen teoreettisesti argumentoituvaa natopohdintaa.

Butch Heidegger ja Sundance Dugin

Aleksandr Dugin ilmaisi jo vuoden 1997 kirjassaan tavoitteensa koko vanhan Venäjän imperiumin palauttamisesta, Suomi mukaan lukien.

Puhujana Dugin on tähän asti kelvannut Venäjän ulkopuolella oikeastaan vain suomalaisille ja valkovenäläisille, mutta nyt myös Yhdysvaltain äärioikeisto on huomannut hänen profeetallisuutensa.

Eikä siinä kaikki: National Policy Institute järjestää asiaa koskevan konferenssin Unkarissa. Fascistipuolue Jobbikin supertähti Marton Gyöngyösi on tietenkin mukana.

Aleksandr Duginin virhe eli mitä liberalismi on ja mitä se ei ole

En valitettavasti päässyt pari viikkoa sitten sunnuntaina paikalle kuuntelemaan Aleksandr Duginia Helsingissä. Lohdutuksena kuuntelin, mitä miehellä on meille opetettavaa Tuupissa. Keskeistä Duginille on liberalismin kritisoiminen poliittisena ideologiana. Tämäon toki sinänsä ok, mutta hänen tulkintansa opista on hieman kummallinen. Duginin mukaan liberalismin keskiössä on yksilö.  (Ks. mm. "Alexandr Dugin: Eurasianism and the political evolution to the Fourth Political Theory, " https://.) 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä