jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvovaltapolitiikka

Sauli Niinistöstä tavoiltaan uusi Kekkonen?

Istuva presidentti sai ilokseen/harmikseen kaksi uutta kirjaa – toinen otetaan tässä ruodintaan. Sanomalehti Kalevasta eläköitynyt Risto Uimonen kirjoitti ylistyskirjan Sauli Niinistöstä [1, sisältöä pohdittiin ja analysoitiin Helsingin Sanomien toimesta ulkoisin voimin – heti kärkeen, jopa viiltävästi.

Tietämisen ylistys

Kun helle pysäyttää mielen, katse käy mieluummin kirjahyllyyn kuin vasaraan. Kaivoin esiin Popperin, Fukuyaman, Blochin ja MacIntyren sekä ja K.G.Idmanin.

Lukemiseni taustalla on kysymys siitä, mitä on historia ja millainen maailma muodostuu elettäväksemme kun voimme olettaa, että Kiinassa ja Venäjällä sekä myös Yhdysvalloissa vahvistuu nykyinen linja, jossa ei ole entistä sijaa suvaitsevaiselle länsimaisittain ymmärretylle liberaalille demokratialle.

Putin ja Trump nokittelevat

Putin totesi torstaina, että maan ydinaseistusta pitää vahvistaa. Putinin mukaan Venäjän pitää varmistaa, että sen ydinohjukset pystyvät läpäisemään kaikenlaiset ohjuspuolustusjärjestelmät. YLE:  http://yle.fi/uutiset/3-9368630

Trump vastasi twiitissään samana päivänä, että Yhdysvaltojen on panostettava ydinaseisiin (kunnes maailma tulee järkiinsä). YLE: http://yle.fi/uutiset/3-9370203

Vallan hurjia

Kun seuraa eduskunnan kyselytuntia niin varmistuu, että Suomi on tosidemokratia. Täällä pääsee ministeriksikin kuka tahansa.

Siitä kimposi tarve lukea viisauksia.

Urho Kekkonen teki Machiavellin Ruhtinaan tiettäväksi suomalaisille. Hän siteerasi teosta usein. Mieleen on piirtynyt etenkin lainaus ”Viisas valtiomies etsii ystävät läheltä ja viholliset kaukaa”.

Niccolo Machiavelli (1469 – 1527) kirjoitti Ruhtinaan, näkemyksensä vallankäytöstä, vuonna 1513 mutta se julkaistiin vasta 1532.

Linssilude Rinne

Rinne ei osaa julkisuutta.

Hänen olisi tänään pitänyt lähettää lehdistötiedote, jossa lukee: "Tiedän jo päivän, jolloin päätän, haluanko puheenjohtajaksi. Se päivä on perjantai".

Perjantain lehdistötiedotteessa lukee sitten: "Olen jo päättänyt, haluanko puheenjohtajaksi. Kerron siitä teille lauantaina."

Lauantaina hän olisi kertonut.

Nyt Rinne missasi ja jätti perjantain väliin. Mikä ajatuskyvyn puute!

Politiikan vinoumat hämärtävät totuuden

 

Puolueuskollisuuden vinoumat:

 

Puolueet ostavat sieluja ja muodostavat samalla vinomia päätöksentekoon.

Virkamiehet taas tahtomattaan osallistuvat vinoumien ylläpitoon, esimerkiksi kertoessaan ministereille valmistelusta tai esitellessään asian lautakunnalle. Esitellessään asian he tulevat samalla ankkuroineeksi tiedon oikeaksi, mitä se ei välttämättä ole. Asia alkaa pyöriä valmistelun pohjalta, vaikka virkamiehen työn pitää olla vain yksi puoli asiasta se helposti muodostuu rungoksi jota ei voi muuttaa.

Mainetodistus - Nykyinen kansalaisluottamuksen mittari on rikosrekisteriote

 

Puhdas rikosrekisteriote (eng. extract from the criminal records) on edellytyksenä useampaan yhteiskunnan tehtävään ja joidenkin maiden kohdalla se tarvitaan myös viisumia tai työlupaa varten. 

 

Rikosrekisteriote ja sen merkitys nykyisin

USA;n ja Venäjän nujakka

Täytyy ihmetellä millä tasolla suurvaltojen arvovaltapolitiikka on. Tällä viittaan Moskovassa tapahtunutta käsirysyä. Siinä ameriikkalainen diplomaatti ja venäläinen poliisi ottivat suurlähetystön ovella vapaapainimatsin, jonka amerikkalainen voitti 6-0.

No, sen seurauksena USA karkoitti kaksi venäläistä diplomaatia. Ja mitenkä lapsellista, Venäjä karkoitti vuorostaan kaksi amerikkalaista diplomaattia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä