jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Bernd Lucke

Bernd Lucke, uusi Alfa puolue Saksaan

Kävi juuri niinkuin odotettavissa oli. Bernd Lucke kannattajineen perusti Saksaan uuden puolueen. Puolueen nimi on Allianz für Fortschritt und Aufbruch (Alfa).

AfD, Alternative für Deutschland

Jussi Tuormaa Ausburgista on kirjoittanut ensimmäisen näkemäni kattavan suomenkielisen arvion Taloussanomiin AfD:n viimeaikaisesta kehityksestä Saksassa. Essenin puoluekokouksessa Franke Petry syrjäytti puolueen johdosta yhden sen perustajista, Bernd Lucken. Muutama vuosi sitten puolue perustettiin vastustamaan euroa, mutta ei EU:a. Puoluetta kutsuttiin silloin mm. "professorien puolueeksi".

Saksan uuden eurovastaisen puolueen, AfD:n, kasvukivut Saksassa

Saksan uusi puolue, Alternative für Deutschland (AfD) voi joutua hakemaan vaihtoehtoa  omalle puoluejohdolleen. Tämä johtuu siitä, että puoluejohtaja ja puolueen keulakuva Bernd Lucke, puolueen puheenjohtaja ja Hampurin yliopiston makrotalouden professori on ainoastaan yksi puolueen tasa-arvoinen puheenjohtaja yhdessä Franke Petryn ja Konrad Adamin kanssa.

Lucke haluaa uudistaa puoluejohdon siten että kolmen luottamuspuheenjohtajan sijaan puolueella olisi yksi päätoiminen pääsihteeri, jonka alaisuudessa puoluejohtaja toimisi.

Ei helppoa AfD-johtaja Bernd Luckella Saksassa

Bernd Lucken tarkoitus oli Erfurtissa tänään kokoontuneilla puoluepäivillä saada muutetuksi AfD:n sääntöjä nykyisestä siten, että kolmen tasa-arvoisen puhemiehen (tiedottajan) johtomallista siirryttäisiin malliin, jossa puolueessa olisi yksi puheenjohtaja ja hänen rinnallaan puoluehallitus, jolla olisi laajennetut valtuudet. Siten puoluejohto voisi kahdenkolmasosan enemmistöllä erottaa tai kokonaan lopettaa alueyhdistyksiä Jos ne ovat rikkoneet puolueen sääntöjä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä