jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta EKP ohjauskorko

Olli Rehn kauppasota

Suomen pankin uunituore pääjohtaja Olli Rehn kuullostaa maikkarin aamuteeseessä paatuneelta poliitikolta.

 

Esitetyt kysymykset kierretään täysin ja vastaus päättyy oman työhistoriansa ja saavutustensa kertaamiseen.

 

Yhteenkään kysymykseen ei minkäänlaista vastausta.

Kuullosti ihan kokoomuslaiselta poliitikolta, joka vastaa kysymykseen, että miksi tarpeeksi rikkaiden ihmisten ei tarvitse enää maksaa veroja.

 

Outo tilanne finanssimarkkinoilla: miinuskorko talouden syöpä

Outo tilanne finanssimarkkinoilla

 - ovatko vapaat finanssimarkkinat enää ohjailtavissa; onko ratsu karannut ohjastajilta? -

*

EKP euroa tuhoamassa?

Viime päivinä markkinat ovat vuoroin hermoilleet ja olleet hurmoksessa erityisesti pankkiosakkeissa ja niiden velkakirjoissa keskuspankkien viestien mukaan. Keskuspankeilla yleisin tehtävä on säädellä inflaatiota. Se on myös Euroopan keskuspankin EKP:n tehtävälistalla. EKP ei ole päässyt neljään vuoteen tavoitetasoonsa.

Saksa: Suurpankki rosvoaa tallettajien rahat

Taloussanomat uutisoi tänään, että saksalainen suurpankki Commerzbank on alkanut perimään maksua suuryritysten ja instituutioiden talletuksista. Pankki ei täsmentänyt kuinka paljon se tulee korkoa talletuksista perimään, ja vakuutteli että yksityisasiakkaat sekä pk-yritykset eivät (toistaiseksi) joudu maksamaan talletuksistaan. 

Ekonomistien pallo hukassa?

EKP:n käyttämä keskuspankkirahan ohjauskorko on 0,25 %, mikä on poikkeuksellisen alhainenarvo ja kuvaa omalta osaltaan talouden heikkoa tilaa. Nyt osa suomalaisista ekonomisteista vaatii harkitsemaan liikepankkien keskuspankeissa pitämille talletuksille jopa negatiivista korkoa, jotta euroalueen kasvua voitaisiin tukea ja innostaa pankkeja saattamaan raha liikkeelle niin ettei se turhaan makaisi keskuspankissa (Talouselämä 10.1.2014 ja Taloussanomat 18.1.2014).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä