jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta EU ja rahapolitiikka Talous

Suomen talous ei ole AY-suomalaisten käsissä

Suomen riittämätöntä talouskuntoa puristaa kaksi asiaa yhtä aikaa: yhteisvaluutta euron ja siten EKP:n takana oleva rahapolitiikka, sekä Suomen indeksitalouteen perustuva finanssitalous ja AY-liikkeen joustamattomuus. Jommankumman tulee antaa periksi, jotta Suomen talous voisi lähteä riittävään kasvuun. Euroveljestemme näkemykset alkavat onneksi jo hiljalleen kääntyä tiukan talouskurijyrän sijaan investointeihin ja löysempiin euromaiden budjetteihin. Samaa ei voida sanoa AY-liikkeen valmiuksista tehdä sekä-että: pitää Suomi eurossa ja pitää Suomi menestyvänä euromaana.

Hukattiin 154,1 mrd. euroa sori siitä!

Mitataan yksiköllä ”raha”  yhteiskunnallisen "suureen" "arvoa". Suureeksi valitaan -90 luvun laman uhrien elämänvastaisuudeksi tehty työ. Arvon tulos karkeasti arvioituna on tappiota vähintäänkin julkishallinnon velat 154,1 mrd. euroa. http://www.stat.fi/til/jyrt/2015/03/jyrt_2015_03_2015-12-21_tau_001_fi.html

Loppu hyvin kaikki hyvin

http://yle.fi/uutiset/uusi_ja_entista_suurempi_romahdus_on_tulossa__sato...

Ei kyl uskois, et talousjärjestelmä, jossa yksityiset pankkiliikkeet luovat rahaa (velkaa) tyhjästä ja jossa sijoittajat tekevät lisää rahaa käymällä kauppaa velkakirjoilla, voi ajautua joskus kriisiin...

Ihan puskista tulee tommonen. Toi on varmaan lukenu jotai mv lehtee ja keksiny päästää kaike. Oikeastihan asiat on niin, että pankki lainaa ainoastaan eteenpäin ihmisten sinne tallettamia rahoja eikö niin?

Suomi tuhansien vapaaehtoisien orjien maa

Raha on asia, joka varmasti vaikuttaa monien ihmisten elämään kaikkein eniten.

Siis näissä niin sanotuissa "hyvinvointivaltioissa"

Ne joilla on enempi, miettivät, että mihin sen lykkää, että säilyy ja ahneemmat miettii miten sen saa tuottamaan.

Ja sitten on taas meikäläiset, joilla on asuntovelkaa. Hieman alle miljoonalla asuntokunnalla on asuntovelkaa ja keskimäärin noin 100.000e, riippuen missäpäin asuu.

Rahaa ja rahapolitiikkaa

 

Parikymmentä vuotta sitten saimme tv-ruudun alareunaan päivittäiset pörssi-ilmoitukset. On meillä sijoituksia pörssissä tai ei, ymmärrämme pörssisijoituksista tai ei, pörssi-ilmoitukset ylös tai alaspäin sojottavine nuolineen olivat jokapäiväisinä huolenaiheinamme. Ne meistä tavallisista tv:n katsojista, joilla on rahaa sijoitettavaksi asti, seurasivat juoksevia numeroita varmaan jännityksellä kuin säätiedotuksia konsanaan.

Lainavuoren alta puoleen miljoonaan uuteen työpaikkaan

Kreikan tilanteeseen ja sen pohjalta vedetään johtopäätöksiä milloin euroalueen, milloin koko EU:n alamäestä ja hajoamisesta. Uskallan kuitenkin väittää, että seuraavan vuoden aikana Euroopan taloustilanteessa tullaan näkemään käänne parempaan. Miksi näin?

Euron arkkitehti latelee rajua kritiikkiä eurosta ja sen synnystä

"Kehitys lähti väärään suuntaan heti ensimmäisestä päivästä lähtien".

Saksalaisen ekonomisti Otmar Issingin  mukaan päättäjät tiesivät heti kärkeen, että Kreikan, Italian ja Belgian kaltaisia maita ei olisi pitänyt ikinä päästää yhteisvaluuttaan. Maita voisi luetella muutama muukin, kuten Portugali ja Irlanti.

Jos jotenkin pitäisi kuvailla rahaliittoa, niin käyttäisin sanaparia vastuuton rahapolitiikka.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä