jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskunnan välikysymyskäsittely

Osa työttömistä vaarassa menettää 100 euroa kuussa. Tarvitaanko välikysymys?

 

Hallitus ja oppositio kannattavat lakia, mutta eivät ehdi laittaa sitä eteenpäin –  Työttömät siksi vaarassa menettää sata euroa kuussa.

Hallituksen sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus on ajanut eduskunnan sote-valiokunnan juntturaan. Koska sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee tällä hetkellä vain sotea, muut tärkeät uudistukset seisovat.

Yksi kiireellisimmistä koskee työttömyysturvan uudistamista. Jos lakiesitys ei pian etene, kymmentätuhatta työtöntä uhkaa tulojen menetys.

Vasemmiston suunta ei vakuuta - hallituksen toiminnassakin parannettavaa

Eduskunnassa käytiin 18.5.2016 värikäs keskustelu sosiaalidemokraattien yksin allekirjoittamasta välikysymyksestä. Seuraavassa esitän puheenvuoroni keskeiset osat muokattuna blogimuotoon, mm. välihuudot ja puhemiehen tervehtimiset poistettuna. Alkuperäinen teksti on luettavissa: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Puheenvuoro/Sivut/PUH_54+2016+2+175+175.aspx

--

Retorinen välikysymys - taas kerran

Välikysymyskeskustelussa tänään oli sekä hienoa, että masentavaa kuultavaa. Hienoa kuultavaa oli se, että Soini, Arhinmäki ja oikeastaan Sipiläkin sanoivat suoraan, että Kreikkaa ei ole autettu. Soini upeana reetorina maalaili ihan oikein Kreikan köyhät ja työttömät sekä totesi, että sentin senttiä he eivät ole saaneet, vaan joutuneet jopa maksamaan. Soini sanoi suoraan, että sadat miljardit ovat menneet Saksan ja Ranskan pankkien tukemiseen ja sijoittajille. Saman sanoivat Arhinmäki ja Sipiläkin hieman nukkavierummalla tavalla.

”So You Want to Cheat Finns. Manual for Dummies”

Ajattelin laittaa kaikille välikysymyskeskustelun keventämiseksi ja mielialan parantamiseksi internetin ihmeellisestä maailmasta löytämäni – miltei autenttisen –  (www.habakukpalturis.eu.com) kotisivujen viimeisen tiedotteen, joka oli osoitettu ”To old and weary parties of Finland: Centrum (former Agrarians), Sdiipii (former Worker’s Party), Coalition (Former Conservative Party), Greenies (Former Communist & Stalinists), etc.

Välikysymys: Eurokriisin hoito ja Kreikan tilanne

Perussuomalaiset jätti eduskunnassa välikysymyksen hallituksen vastattavaksi. Asiasta kiinnostuneille olen alle kopioinut koko välikysymystekstin, koska siinä käydään läpi koko eurokriisin historia ja nykytilanne tavalla, josta muodostuu hyvä käsitys asiakokonaisuudesta:

Eurokriisin lyhyt historia

Perussuomalaiset eivät halua vetää kokoomuksen vaalivankkureita

Parisen viikkoa sitten A. Stubb ilmoitti kokoomuksen puoluevaltuuskunnan kokouksessa, että "tämän vaalikauden tärkeät asiat on hoidettu". Minusta se oli lähinnä hirtehishuumoria, sillä tärkeimmät hankkeet kuten esim. kuntauudistus ja soteuudistus ovat joko ns. vaiheessa tai täysin tyrmättyinä.

Stubb ilmoitti samalla, että hän ja kokoomus keskittyy nyt vaalikampanjointiin. Tämäkin on lähinnä hirtehishuumoria, sillä maa on historiansa pahimmassa lamassa. Nyt olisi tekojen aika.

Hanna Mäntylä - tulevaisuuden toivo

Eduskunnassa käynnissä oleva välikysymyskäsittely toi erinomaisella tavalla esille Perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja Hanna Mäntylän kyvyn käsitellä esillä olevaa asiaa käytännön arjen näkökulmasta ilman poliittista jargoniaa. Olen antanut itselleni ymmärtää, että Hanna Mäntylä on erittäin lupaava nuori kansanedustaja ja nyt viimeistään ilmoittaudun hänen ehdottomaksi kannustajakseen. Hänellä on selkeästi käytännön elämään pohjautuva näkemys ja käsitys siitä, mitä hän on tullut tekemään kansanedustajana Arkadianmäelle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä