jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eurokriteerit

Italiankin eurojäsenyys "tyhjänpäälle" rakennettu?

Jäin taas kerran suuresti ihmettelemään EU:n toimintapaoja eurojäseneksi maita hyväksyttäessä.  Mihin unohtuivat jäsenyysehdot ja niiden aitouden tarkistaminen?  Ei ole tarkistettu Kreikan, eikä näköjään Italiankaan kohdalla olivatko edes nuo maat täyttäneet eurojäsenyyden kriteereitä, kun hyväksyttiin valuuttaunioniin mukaan.  

Ni Marine, ni Macron!

Täälläkin, US-blogistanissa, on saatu lukea lukuisia kirjoituksia, joissa on huokaistu helpotuksesta Ranskan presidenttivaalien ekan kierroksen tuloksesta. Eurooppa vissi pelastuu kun Emmanuel Macronista näyttää tulevan Ranskan seuraava pressa... Nyt kun seurataan, hieman syrjäsilmällä, tilannetta kyseisessä maassa ensimmäisen vaalikierroksen jälkeen, huomataan hyvin selvästi nuorten äänestäjien valtavaa tyytymättömyyttä ja suoranaista vihaa 7. toukokuun valintavaihtoehtoja kohtaan: Ni Marine, ni Macron!

"Eurokrasch- rauhan valuutasta helvetin koneeksi"

 

Norjan Nobel-komitea myönsi 10.12.2012 EU:lle rauhanpalkinnon.  Tammikuun 2. päivänä 2013 Kansainvälinen Punainen Risti (ICRC) varoitti eurooppalaisesta kapinasta. Miljoonilla ihmisillä, jotka vielä muutama vuosi sitten olivat hyvinvoivia, on nyt vaikeuksia saada edes ruokaa! Ruokojonot kasvavat. Tuttu ilmiö myös Suomessa.

Europrojektin piti tuoda Eurooppaan hyvinvointi ja rauha. Kun nyt katselemme ympärillemme, näemme talouskriisin, massatyöttömyyden- etenkin nuorten-  ja poliittiset jännitteet, jotka ovat hajottamassa mannertamme.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä