jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Keskuspankkirahoitus

Miksi sosialismi ei toimi-Muistutus "nykylinjalle"

Mielestäni sosialismin voi laittaa samaan nippuun ajatuksesta maailmanrauhan kanssa, teoriassa kaunis ajatus, mutta tosielämässä enemmän satua tai utopiaa. Siinä on ihmisluonnon kanssa perustavanlaatuisia erimielisyyksiä. Lisäksi on syytä pohtia onko mikään –ismi oikeasti toimiva kun se viedään tarpeeksi pitkälle ja vallitsevaksi. Ja onko meillä oikeasti edes käsitteet hallussa arkipäiväisissä keskusteluissamme.

Soinikin sen tajuaa, rahaa voi painaa

Timppaa on pidetty populisti hörhönö mutta Iltalehden mukaan mies alkaa päästä jyvälle taloudesta."Ei se mitään. Raha on vanha foinikealainen keksintö. Painetaan lisää, Soini veistelee."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061421726184_uu.shtml?ref=juurinyt_d...

 

Eli Timppa on tajunnut olennaisen asian rahasta. Sitä voidaan painaa rajatta. (Ja varmaan tullaan painamaan, ei yksikään euro maa velkojaan tule maksamaan.)

 

Jos tuo Timpan valaistuminen alkaisi näkyä tekoina. Esim:

FED ON TOISTAMASSA SAMOJA VIRHEITÄ UUDELLEEN

Yhdysvaltojen keskuspankki FED (Federal Reserve) on edellisen pääjohtajansa Ben Bernanken suulla kertonut, että he (FED) aiheuttivat tai pahensi 30-luvun suurta lamaa, eivätkä he nyt toistaisi samaa virhettä uudestaan, vaan toimisivat toisin. Erilaisista tarkoitusperistä huolimatta joissakin asioissa lopputulos näyttäisi nyt kuitenkin olevan sama, eli FED olisi toistamassa samoja virheitään uudelleen.

FED OLI ILMAN EXIT SUUNNITELMAA

John Titus ja Bail Out Films ovat tehneet videon ”Fed audit shocker”, jossa suoritetaan kuvitteellinen auditointi käymällä läpi Fed:n avomarkkinakomitean (FOMC) kokousten täydellisiä käsikirjoituksia vuodelta 2009. Jotka ovat nyt julkisia 5vuoden odotusajan jälkeen. Niistä käy ilmi, että keskuspankin johdolla ei ollut mitään todellista exit-suunnitelmaa elvyttävistä ostoista ja taseen kasvattamisesta, vaan heidän ainoa suunnitelma oli huijata ”yleisöä” uskomaan, että heillä olisi exit-suunnitelma.

EKP:n helikopteriraha ja vientiteollisuus

Nyt jokainen tajuaa että ainut keino selvitä nykyisestä tilanteesta on EKP maksama kansalaispalkka. 3000 e kk jokaiselle euroalueen asukkaalle tassuun ostovoimaa. Kuinka se vaikuttaisi euron arvoon, teollisuuden kilpailukykyyn ja investointeihin?

  1. Euron arvo heikkenee suhteessa kauppasodan vihollismaiden (USA, Kiina) valuuttaan.

  2. Teollisuuden kilpailukyky kasvaa.

Verkkouutiset- Ekp jakamaan helikopterirahaa?

Helikopterirahasta on ollut pidemmän aikaa juttu talouslehdissä, nyt kokoomuksen verkkouutiset mainitsi asian. (Keskuspankilta kymppitonni kansalaisten tilille? Saksa vastustaa). Henkilökohtainen mielipiteeni on ettei kertaluonteinen rahanjako toimi. Ihmiset maksavat niillä velkojaan taikka säästävät koska hallitukset uhkaavat kiristystoimilla.

Lainaan muutaman pätkän ja esitän oman näkemykseni.

Terrorismi, sota vai rikos

Terrorismiin voi suhtautua kahdella tavalla. Pitää sitä sodanjulistuksena tai rikoksena. Esimerkit tästä antoi Suomen ja USA suhtautuminen 2001. Myyrmannissa tehtiin pommi isku, Suomi ei kuitenkaan reagoinut tähän pommittamalla Islantia. WTC iskuun USA taas reagoi pommittamalla Afganistania ja Irakia. Suomi suhtautui tekoon rikoksena, USA sodanjulistuksena.

Setelielvytys ei toimi

EKP ostaa valtioiden velkakirjoja yksityiseltä sektorilta tarkoituksenaan saada talous pyörimään ja inflaatio kohoamaan. Kuten arvata saattaa, se ei toimi. Se että venäläinen sijoittaja myy suomen valtion velkakirjat Suomen pankille takaa sijoittajalle kyllä nopeat tuotot mutta ei auta kuluttajia koska kolmen kopla kiristää taloutta sen kun kerkeää.

Taloussanomat: Torstaina selviää, tuleeko setelisinkoon lisää ruutia

Valtionvelka kutistuu

Pitkään on vaahdottu valtion velasta joka pakottaa säästämään. Tänään valtion velat alkoivat alenemaan. Asiasta kirjoitti Taloussanomat, Jan Hurri. (suomen fiksuin taloustoimittaja, jahka oppii vielä inflaation ymmärtää, alkaa olla melko virheetön.)

EKP ostaa valtioiden velkoja jälkimarkkinoilta (Suomen pankki Suomen velkoja). Tänään ostot ylittivät tämän vuoden valtion velkaantumisen. Elikkä valtion velka katoaa EKP tilikirjaukseen. Oma näkemykseni on ettei yksikään euromaa tule maksamaan velkojaan, ne siirretään EKP tilille ja unohdetaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä