*

jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikan apupaketti

EU:n sijoittajavastuu ei toimi - Suomelle lisää maksettavaa

Viime torstaina vm Orpo myhäili tyytyväisenä: Kreikan akuutti 8,5 mrd Euron velanhoitopaukku hoidettu, eikä vaadi Suomelta lisäsatsauksi.

Mutta Jan Hurri todistaa aivan muuta tänään Taloussanomien artikkelissaan. Otsikko on kaiken olennaisen ilmaiseva: "Se siitä sijoittajavastuusta - iso osa Kreikan lainasta käy Ateenassa vain kääntymässä".

Keskustelua Suomessa

Suomessa on lopulta julkisessa keskustelussa vain yksi aihe ja siihenkin yksi mielipide kerrallaan, nekin monesti kivasti ristiriidassa omia arvojulistuksia vastaan, kuinka ei saa leimata, demonisoida, vaan pyrkiä keskusteluun. Sitä onkin nähty, samoin kuin sitä laadukasta kritiikkiä erilaisia talouspolitiikan ratkaisuja koskien (tätä varmasti on, mutta ei julkisessa keskustelussa oikeastaan missään).

Kansalaisaloite-ehdotus: Kreikan ilmavoimien kaluston lunastaminen

Suomen uusi hallitus pyytää rivikansalaisilta järjettömiä uhrauksia. Samaan aikaan valtava määrä rahaa heitetään Kreikalle ja korvamerkataan Suomen puolustusvoimille valtavia hankintabudjetteja.

Täten ehdotetaan hoitaa monet ongelmat pois laudalta tätä fiksummalla tavalla:

Lunastamalla Kreikan ilmavoimilta ainakin puolet kalustonsa vastineeksi Kreikan velkajärjestelylle.

Media räksyttää kaksilla rattailla

Perussuomalaiset joutuivat valitsemaan ruton ja koleran välillä. Lähtökohta oli tämä: Kreikan kolmas apupaketti oli jo pakattu muualla niin valmiiksi, että se olisi toteutunut riippumatta siitä, mitä mieltä perussuomalaiset ovat asiasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä