jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Lakimuutos

Antti Kuoppala Alahärmä - viimeinen veteraani, jonka kohtasin.

Antti Kuoppala Alahärmä - viimeinen veteraani, jonka kohtasin. Antti, ja muut kohtaamani veteraanit, teidän kunniaksenne. Isänmaan sankarit.

Sotiemme veteraanit ovat harvenemassa. Ikääntyneet miehet korjaa kuolo vuorollaan.

Hallituksen hitaus tuo liikaa uhreja

Tällä hetkellä kaikkialla mediassa kerrotaan Oulussa tapahtuneesta ulkomaalaistaustaisten miesten tekemästä järkyttävästä alaikäisen tytön raiskauksesta. En ota vielä kantaa siihen, mistä maasta rikolliset ovat kotoisin, mutta tiedetään etteivät he ole kantasuomalaisia.

Lakimuutos Erikoislääkärien lausuntoihin liittyen

ERIKOISASIANTUNTIJA" LÄÄKÄRIT:

Vakuutusyhtiöillähän näitä on ja eivät saa mitään "PROVIKKAA" lausunnoistaan !!  uskokoon ken uskoo mutta olen ihan varma että saavat muodossa tai toisessa vai tekevätkö he ns ”Laupeudentyötä” Vakuutusyhtiöille.

Tämä kansalaisaloite on erittäin hyvä ja ihmettelen että se sai niinkin paljon nimiä kerätyksi, mikä kertoo varmaan siitä että kyseinen lakiuudistus ja muutos on todella tarpeen.

"War on Terra"-Imperiumin vastaisku

Terrorismi Lissabonin 42-7:n ja Nato artikla 5:n laukaisijana

 

 

"Itsepuolustus ei-valtiollista voimankäyttöä vastaan nousi huomion kohteeksi New Yorkiin ja Washingtoniin 11.9.2001 kohdistuneiden terrori-iskujen jälkeen, kun Yhdysvallat liittolaisineen aloitti aseellisen konfliktin Afganistanissa. Myös YK:n turvallisuusneuvosto viittasi terrori-iskujen johdosta hyväksymissään päätöslauselmissa 1368(2001) ja 1373(2001) valtioille kuuluvaan luontaiseen itsepuolustusoikeuteen.

Suora demokratia ja kolikon kääntöpuoli

Kansalaisaloite "aidosta avioliitosta", eli edellisen eduskunnan hyväksymän sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta jo reilusti ennen kuin uuden lain on määrä astua voimaan pistää mietityttämään jopa kohtalaisen vannoutunutta suoran demokratian kannattajaa. Ei niinkään käsiteltävänä olevan ikuisuuskysymyksen vaan koko kansalaisaloitelain ja -mahdollisuuden vuoksi.

Adoptiossa poljetaan lapsen oikeuksia rajusti

Adoptiolaki:

2§ Kaikissa alaikäisen lapsen adoptiota koskevissa päätöksissä ja muissa toimenpiteissä on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu.

15§ Vanhemman suostumusta adoptioon ei saa ottaa vastaan ennen kuin vanhemmalla on ollut mahdollisuus perusteellisesti harkita asiaa eikä aikaisemmin kuin kahdeksan viikon kuluttua lapsen syntymästä.

Laki toimeentulotuesta

Tuore hallinto-oikeuden päätös, jossa perheenjäsenen antama laina katsottiin tuloksi, on kovin epäinhimillinen, ja vastoin toimeentulotukilain henkeä.

Toimeentulotukilaki on seuraavilta kohdilta jälkeenjäänyt. 

Vaikka toimeentulotuki määriteltäisiin viimesijaiseksi tueksi, ei ketään toista ihmistä voida velvoittaa elättämään toista.

Karttaako Kuntaliittokin vastuuta?

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen toivoo Kuntalehdessä (27.8.), ettei hallitus nostaisi käsiä pystyyn kuntien tehtävien karsimisessa. Sitä ennen kunnanjohtajat olivat yhdessä rintamassa esittäneet saman toivomuksen.

Kuntien tehtävien karsiminen on toki yksi iso osa julkisten talouden tervehdyttämistä ja turhien normien purkamista. Kuntien johtajat ehkä tarvitsevat lain selkänojaa työhön ryhtymiseksi. 

 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä