jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Maailmanaika

Kellonviisarien siirtely lopetettava – EU:lle yhteinen aika

# Sunnuntai maaliskuun 31. päivä on vain 23-tuntinen. Menetämme siis yhden viikonlopputunnin – vähän niin kuin tiukkaa ja heikosti palkattua työtä tekevät naisalat hiljattain lomarahansa Suomen SOS-hallituksen päätöksellä.

Onneksi EU on tekemässä kerrankin järkevän ratkaisun eli päättämässä, että kellonviisariensiirtohulluus lopetetaan keväällä 2021. Hyvä niin. EU määräsi kellonviisareita siirreltäviksi kaksi kertaa vuodessa v. 2002. Silloin Suomessa oli kärsitty tästä hulluudesta jo pari kymmentä vuotta.

Suomen on valittava ehdottomasti Brysselin kellonaika

# Emme saaneet äänestää niin kuin Ruotsi  €-valuuttaan siirtymisestä, vaan hallitus määräsi. Pieleen taisi mennä isossa asiassa. Nyt EU poistaa kesä- tai talviajan. Me EU-kansalaiset saamme valita niiden väliltä. Se on pikku juttu.

   Mutta voimme myös valita aikavyöhykkeemme. Se on iso asia, josta saamme myös äänestää.  Kannatan ehdottomasti Suomelle yhteistä aikaa EU:n "ytimien" ja Skandinavian maiden kanssa.  

Taas kellonviisariensiirtosulkeiset - voi ei!

# Käsillä on palmusunnuntai 25. maaliskuuta. Se on täällä Suomessa vuoden lyhin päivä, vain 23-tuntinen. Edellisenä yönä on nukuttu liian lyhyet unet ja siirretty kelloja eteenpäin, kuka on muistanut. Sitten herättyämme yritämme ottaa selvää, mitä kello on Suomessa ja eri puolilla maailmaa.

Kansalliset aikaerot sekoittavat päät ja taloudet

# Kesäaika on sanana leppeä ja houkutteleva varsinkin meille kylmässä kaamoksessa kärvisteleville suomalaisille. Kellojen kesäajasta on kuitenkin pelkkää haittaa. Se sekoittaa viikkokausiksi ihmisten "sisäisen kellon". Sitä paitsi Suomessa eletään eri aikavyöhykkeessä kuin "Euroopan ytimissä", mistä koituu jatkuvaa riesaa.  Suomen EU-parlamentaarikot ovat tulleet kerrankin kaikki ainoalle järkevälle linjalle, kun he vaativat kahdesti vuodessa tapahtuvan kellonviisareiden siirtelyn lopettamista.

Kellojen siirtelyssä on järkeä

Kesäaikaan siirtymistä aina kritisoidaan. Kuitenkin kellojen siirtelyssä on järkeä, sillä kesäajan avulla iltaan saadaan yksi tunti enemmän valoista aikaa. Tätä valoista aikaa voidaan käyttää illalla esimerkiksi urheiluun tai ulkoiluun. Tästä suurin hyöty on keväällä ja syksyllä; kesäajan ansiosta ulkoiluaktiviteettien harrastuskausi, kuten veneily-, mökkeily-, kalastus- ja ulkoliikuntakausi, jatkuu pitkälle lokakuuhun.

Kellonviisareiden siirtelystä pelkkää haittaa

# Käsillä on sunnuntai 26. maaliskuuta. Se on täällä Suomessa vuoden lyhin päivä, vain 23-tuntinen. Edellisenä yönä on nukuttu liian lyhyet unet ja siirretty kelloja eteenpäin, kuka on muistanut. Sitten herättyämme yritämme ottaa selvää, mitä kello on Suomessa ja eri puolilla maailmaa.

Kellonviisariensiirtohulluus haittaa kansainvälistä kanssakäymistä

# Nauttikaamme, sillä meillä on tiedossa luksusta, 25 tunnin vuorokausi sunnuntaina 30.10.2016. Mutta siihen se riemu päättyykin, sillä tämä kellonviisareiden siirteleminen on täyttä hulluutta – ja vielä EU:n direktiivillä.

   Normaaliajasta kesäaikaan siirtyminen vie maaliskuussa kansalaisten elämästä yhden tunnin. Erityisen katkeralta tuntuu, kun öistä nukkumisaikaa verotetaan tällä tavalla 60 minuutilla. Nyt on kuitenkin saatu se tunti takaisin ja päästy nukkumaan vastaavasti pitempi yö.

Ei kellonviisareiden vääntelyä – vaan maailmanaika!

Tulossa on taas sunnuntai 29. maaliskuuta. Se on täällä Suomessa vuoden lyhin päivä, vain 23-tuntinen. Edellisenä yönä on nukuttu liian lyhyet unet ja siirretty kelloja eteenpäin, kuka on muistanut. Sitten herättyämme yritämme ottaa selvää, mitä kello on eri puolilla maailmaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä