jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta NPD

Schwerinin tie, Mecklenburg-Vorpommern

Vuonna 2006 maapäivävaaleissa äärioikeistolainen NPD-puolue nousi Mecklenburg-Vorpommernissa osavaltioparlamenttiin saaden sinne yhden edustajan. Vuonna 2011 heitä oli vaalien jälkeen siellä jo viisi. Jo 2006 muut puolueet yhdessä tekivät päätöksen siitä, etteivät he halua olla missään tekemisissä natsiaatetta kannattavan NDP:n kanssa, eivätkä osallistu mihinkään sen järjestämään tilaisuuteen. Sitä kutsutaan Schwerinin tieksi, koska päätös tästä tehtiin Schwerinin kaupungissa.

Uusnatsipuolue NPD kielletään Saksassa?

Liittoneuvoston yritys saada perustuslakituomioistuin kieltämään äärioikeistolainen kansallisdemokraattinen puolue (NPD) Saksassa on edistynyt ratkaisevan askeleen. Oikeuden toinen senaatti on päättänyt, että kieltoanomus on toistaiseksi esitetyn materiaalin perusteella "riittävästi perusteltu" ja suostuu pääkäsittelyn avaamiseen. Oikeus on asettanut maaliskuun alkuun kolmipäiväisen käsittelyn.

http://www.sueddeutsche.de/politik/rechtsextremismus-npd-verbot-rueckt-n...

Saksan pakolaisvastaisuus keskittyy uusiin osavaltioihin (ent.DDR)

Die Welt kertoo Saksassa tehdyn tänä vuonna toistaiseksi 359 hyökkäystä pakolaisiin tai heidän asuinpaipaikkoihinsa kohdistunutta hyökkäystä. 60% hyökkäyksistä, eli 215, on ns. uusissa osavaltioissa. Kuitenkin Saksan väestöstä ainoastaan 17% asuu niissä. Suhteellisesti eniten hyökkäyksiä on tehty Saksin osavaltiossa, kaikista 28%. Itä-Saksassa on runsaan viikon kuluessa sytytetty tuleen useita suunniteltuja tai käytössä olevia vastaanottokeskuksia.

Nyt kuitenkin Dresdenissä, Saksin pääkaupungissa, 5.000 henkeä osoitti mieltään turvapaikan hakijoiden puolesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä