jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentin uudenvuodenpuhe

Niinistön uudenvuodenpuheen "dekryptausta"

Huomannut Sauli Niinistön uudenvuodenpuheen loppuosan jääneen mediassa aikalailla huomioimatta, vaikka näen siellä olleen kaikkein vakavimmat ajatukset tulevaisuudesta ja yhteiskunnan muutoksentekotarpeista.

Niinistö kertoo: "Väkemme vanhenee ja luonnon kantokyky on tulossa tiensä päähän - enää ei voida olla varma siitä, että lapsilla on edessään parempaa kuin vanhemmillaan."

Pressan puhe?

Tasavallan presidentin uudenvuodenpuhe voisi olla tällainen:

Kansalaiset,

Menneestä vuodesta itselleni tärkein tapahtuma oli Aaro-pojan syntymä. Lapsen syntymä antaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Onko erilaisuuden ja erilaisten mielipiteiden kunnioittamista sittenkään opittu?

Presidenttien uudenvuodenpuheet ovat yleisesti ottaen aina kiinnostavia. Nyt, kun eletään taas vaaleja edeltävää aikaa, kahlasin minäkin puheen läpi sanasta sanaan.

Siuruan kansantasavallan tervehdys

Pohjois-Suomen korven lahja maailmalle, Tykylevits eli Kari Tykkyläinen, tuottaa tasatahtiin laatutavaraa. Tämä blogi kuuluu ilman muuta puheenvuoron puolelle, koska vapaavuoron osastolla se olisi saanut liian vähän kuulijoita. Siuruan demokraattisen kansantasavallan Uudenvuoden loppiaistervehdys sisältää paljon ajattelemisen aiheita ja kyseisen kansantasavallan presidentti onkin selvä arvonjohtaja: "Toivomme EU:lta vähemmän vallan käyttöä, koska Siuruan kansantasavalta ei kuulu Euroopan Unioniin" sekä "Meillä on öljyä, vaikkakin jäteöljyä".

Presidentti: Pahalle on pantava rajoja ja Putin ei ole kiltti Juuso-nalle!

Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe itsenäisyytemme satavuotisjuhlavuoden 2017 alkajaisiksi sisälsi parikin diplomaattikielistä tamminiemologis-kremlologis-mäntyniemologista rivienvälisanomaa: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/211399-sauli-niinistopahalle-pantava-rajoja  - Kiteytettynä oikeatulkintaisesti dekoodattu sanoma on tämä näin:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä