jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Rasismin vastaisuus

Karri Ojanen, sinä olet suvaitsematon

Kirjoitit puheenvuoroon mustamaalataksesi Timo Soinia rasismiväitteilläsi. Tätä kirjoittaessa kirjoituksesi kommentointi on kielletty. Et siis uskalla keskustella asiasta, vaan toimia julkilausumien kautta. Sinun suvaitsemattomuutesi koskee kaikkia lukijoita, joiden ajatuksille et ole sallimassa samaa julkaisuoikeutta kuin omillesi.

Tällaisilla ammuksilla poliisi ampui rasismin vastustajia

Taas tänään toistui tuttu asetelma aikaisemmista mielenosoituksista, joita tuntuu olevan nykyään harva se viikonloppu. Ja tietysti etenkin nyt Itsenäisyyspäivänä. On aina se mielenosoitusjoukko, jolla on hankittuna vaaditut luvat marssinsa ja kokoontumisensa järjestämiseen. Ja sitten se tämä toinen joukko, rasisminvastustajat, joilta ei vaadittua mielenosoituslupaa löydy. Vaan tämä jengi kokoontuu ajamaan antirasistista asiaansa puskaradion välityksellä.

Rasismia voi vastustaa myös olemalla hiljaa

Sananparsi "vaikeneminen on myöntymisen merkki" kilvoittelee väsyneimmän suomalaisen kansanviisauden tittelistä yhdessä sellaisten latteuksien, kuten "työ tekijäänsä kiittää", "hyvä antaa vähästään, paha ei paljostaankaan" tai "asiakas on aina oikeassa" kesken. Eri kansanryhmien läsnäoloon voi suhtautua karkeasti jaoteltuna kolmella eri tavalla:

Syrjinnän ja rasismin vastaisuudesta on tullut uskonto monille suomalaisille

Tiedotusvälineet ja toimittajat pitävät nyky-Suomessa jatkuvasti esillä rasismi- ja syrjintäteemoja. Järkevissä mittasuhteissa rasismista ja syrjinnästä on silloin tällöin hyväkin puhua. Moni länsimaa on tehnyt selvää vääryyttä ja pahaa  muiden maanosien kansoille. Esimerkiksi Iso-Britannia, Ranska, Espanja, Portugali, Hollanti ja myöhemmin Yhdysvallat tekivät vuosisatojen ajan kauppaa miljoonilla mustilla orjilla ja käyttivät heitä häikäilemättömästi orjatyövoimana maataloudessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä