jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Solidium

Solidiumin asemaa tulisi pohtia hallituksen omaisuusmyyntien yhteydessä

Vastavalittu hallitus on päättänyt kattaa - katsontakannasta riippuen – menot tai investoinnit myymällä valtion omaisuutta. Valtion omaisuutta ollaan laittamassa niin sanotusti lihoiksi noin kolme miljardia. Tästä kolmen miljardin myyntipotista valtaosa, 2,5 miljardia, tulee kohdistumaan valtion yhtiöomistuksiin, joita sillä on 66 yhtiössä. Erityishuomio tulee olemaan valtion pörssilistatuissa ns. sijoittajaintressiyhtiöissä.

Järjestelyistään tunnettu Harri Sailas valtion sijoitusyhtiö Solidiumin johtoon

Valtion sijoitusyhtiö Solidiumin hallituksen puheenjohtajaksi on valittu eläköitynyt Harri Sailas, joka muistetaan ennen kaikkea hänen lukuisista luottamustehtävistään ja johtotoimistaan. Sailas toimii puheenjohtajana myös Finavian ja Alkon hallituksissa. Ennen eläköitymistään Sailas ehti tekemään yli 30 vuoden mittaisen uran paratiisijärjestelyistä tunnetussa pankkikonserni Nordeassa sekä sen edeltäjissä.

Ylen puolueeton asiantuntijakatras - "Historia ei saa selittää tulevaisuutta"

Keskustelu pääministeri Juha Sipilän (kesk.) johtamasta valtion omistajapolitiikan uudistamisesta on käynyt tänään kiivaana. Kortensa kekoon kantoi myös Yleisradio, jonka studiossa  asioita puitiin hyvässä yhteishengessä. YLEn paikalle haalimat puolueettomat asiantuntijat näkevät valtion nykyisen vahvan roolin olevan jäänne menneisyydestä. Historian ei tulisi antaa selittää tulevaisuutta, he hokevat kuin yhteen ääneen.

Apua, pelastakaa Suomen talous liian innokkailta politiikoilta!

Omistajaohjauksesta nyt vielä vastaavana ministerinä Paaterolla (sd)  on valtuudet erottaa Solidiumin hallituksen puheenjohtajan Pekka Ala-Pietilän. Valtio omistaa 100 prosenttia Solidiumista, joten yhtiökokouksissa omistajaa edusti Paatero täysin valtuuksin.

Paateron motiiveista voidaan olla montaa mieltä, niin kauan  kun ei edes tiedetä,  miksi hän katsoi asian niin kiireelliseksi, että päätös on tehtävä juuri ennen vallanvaihtoa.

DEMARI, JOKA EI OSANNUT HÄVITÄ

Politiikassa ja urheilussa hyviin tapoihin kuuluu se, että kisan päätyttyä voittanut ja hävinnyt osapuoli kunnioittavat edelleen toisia. Politiikassa tämä tarkoittaa konkreettisella tasolla sitä, että eduskuntavaalit hävinnyt hallitus muuttuu toimitusministeriöksi, jonka ei enää oleteta tekevän uusia poliittisia linjauksia tai merkittäviä päätöksiä.

Ministerillä lähti lapasesta

Ministeri Paatero antoi kenkää Pekka Ala-Pietilälle Solidiumista luottamuspulan takia. 

 

Perustelu on kestämätön. Paatero on enää muutaman viikon ministerinä, joten mitä väliä luottamuksella enää on? Jan Vapaavuori roimi A-Studiossa Paateron tempausta suorin sanoin ja mielestäni aivan syystä.

 

Solidium on lakkautettava

Suomi vaurastui valtionyhtiöillä ja aktiivisella elinkeinopolitiikalla. Viimeiset vuosikymmenet on kuitenkin ajelehdittu ajopuuna markkinoiden armoilla, kun etenkin oikeisto on halunnut pienentää valtion roolia taloudessa.

 

Osa poliitikoista ei halua kantaa vastuuta päätöksistään. Osa on täysin neuvottomia valtionyhtiöiden strategisessa ohjaamisessa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä