jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Takausvastuut

Takaajalaina - "Kaksi ylivelkaantunutta yhden hinnalla"

Olen tasaisin väliajoin kirjoittanut pikavipeistä. Tänään Twitterissä silmiin pisti uusi tuttavuus, takaajalaina! Myöntävä firma on verkkosivuillaan erittäin joviaali - sivuilla on jopa valitsin joka ehdottaa sopivia takaajia: vanhempi, siskoksia, ystäviä kollegoita...

Velalliselle ehdot ovat kuten muissakin pikavipeissä - 49,9 % todellinen vuosikorko, jonka mielestäni pitäisi riittää täyttämään rikoslain kiskontapykälän ehdot:

Kreikkaa yritetään pelastetaan, mutta väärin Euromaiden piikkiin

Vain Euromaat olivat talkoissa mukana. Sanottiin että olisi mennyt talous sekaisin, mutta olisihan se mennyt yhtähyvin Ruotsissa.

 

Pankkien ja muiden luottoja myöntäneiden olisi kuulunut kärsiä tappiot. He myönsivät lainoja suurilla koroilla ja saivat ruhtinaalliset voitot, mutta riskit kantoivat Euromaat ja maailman pankki.

 

Tämä ei ole hyvää vapaata kilpailua, voitot itselle ja riskit siirretään veronmaksajille.

 

Taseen ulkopuolinen elvytys on ennätyskorkealla

 

Suomen takauskanta on kasvanut viime vuosina hälyttävästi ja on selvää, että myös luottovastuutapahtumia on lähivuosina odotettavissa. Suomessa olisi nyt tartuttava määrätietoisesti julkisen talouden kokonaisvastuiden tarkasteluun ja ennakoivaan riskienhallintaan. Tämä on myös koko eduskunnan asia.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä