jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tehometsätalous

Japani – metsien ja voimallisen metsätalouden maa

FAO:n metsätilastointi vuodelta 2015 paljasti, että Japani on hyvin vahvan hiilimetsänhoidon maa, myös Suomeen verrattuna, katso 

http://velipohjonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270465-maailman-hiilimetsan...

Tämä ei ole sittenkään hämmästyttävää, kun muistelen osallistumistani IUFROn (International Union of Forest Research Organizations) maailmankonferenssiin Japanin Kyotossa vuonna 1981. Konferenssin jälkeen järjestettiin antoisat metsäretkeilyt. Kirjoitin niiden pohjalta sittemmin oheisen artikkelin (lähde).

Mikä sai pohjoisen puut kasvuun?

Luonnonvarakeskus päivitti lokakuussa Suomen metsävaratiedot. Puustomme paisuu edelleen. Viime mittauskaudella (2013-2017) puuston kokonaismäärä oli 2473 miljoonaa kiintokuutiometriä (kuva).

Merkittävä osuus puustomme kohenemisesta tulee Pohjois-Suomesta. Tuoreimpien tietojen mukaan Lappi puskee nyt puuta 13,7 miljoonaa kuutiota vuodessa, kun kasvu 1990-luvun alussa oli vain kahdeksan miljoonaa kuutiota. Kasvun nousua on yli 70 prosenttia.

Metsien hiili on hubaa

Suomessa on metsää, koska Suomi kuuluu maailman laajimpaan metsävyöhykkeeseen. Toisin kuin monesti väitetään, kun halutaan perustella hakkuiden aiheuttavan hiilinielun menetystä, että Suomi polttaisi jotenkin kaiken puun kasvunsa.

Väitetään, että jos hakkaamme metsiämme ei meillä ole jättää mitään perinnöksi lapsillemme, mutta väittäjä ei muista sanoa sitä, että Suomessa hakataan vähemmän kuin metsämme kasvavat. Tarkoituksella ajetaan lukija harhaan.

Karmeaa jälkeä Lapin tuntureissa

Vitikkounturin laki Posiolla on avohakattu, jonka minäkin ymmärrän, mutta tälläistä kyntämistä en.


Poro on ekakuvan etualalla ja näkyy vain yläosaa ja on ihan kuin iso kivi.

Porot ovat hyvä mitta kertomaan kuinka syviä nämä nykyiset kyntö-/istusvaot ovat.

Mitä Porot tuollaisilla alueilla syövät jäi myöskin arvoitukseksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä