jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Valokuitu

Suomalaiset ovat valokuidun vetämisen suhteen myöhässä

Kyse ei nyt ole DNA:n valokuidusta, joka erehdyttävän paljon muistuttaa kaapeli-TV:n kaapelia, vaan ihan oikeasta valokuidusta, siitä sellaisesta kuidusta jota upotetaan valtameriin kaapeleissa ja joka nykyään kuljettaa 90% kaikesta maailman tietoliikenteestä.

Laitteiden hinnat ja kustannukset ovat tulleet alas. Arvioidaan että jäljelläolevien kuitua vailla olevien kiinteistöjen kuiduttaminen Suomessa maksaisi noin kymmenen miljardia euroa. Summa on noin viidesosa valtiontalouden vuotuisesta budjetista. Noin 2000€ asukasta kohden.

Valokuidun yleistymistä on edistettävä vaikka viranomaisten pakolla

 

Suomi on jäänyt kuluttajissa langallisten laajakaistapalveluissa jälkeen yleisessä kehityksessä. Hajaseuduilla tähän ongelmaan on havahduttu ja kuluttajat ovat ryhtyneet kyläyhdistyksien toimesta tarjoamaan valokuituun perustuvaa laajakaistaa omin avuin. Yllättäen kaupunkilaiset ovat jääneet tästä kehtiyskestä jälkeen ja tähän asiaan saatava muutos. Nettiyhteyksien parantaminen ja siirtyminen valokuituun on hidasta mutta ei mahdotonta. Tarvitaan vain päättäväisiä toimia joiden avulla parannetaan tilannetta.

 

Siikajoki tarvitsee valokuidun

Siikajoella on vireillä kuntavetoinen koko kunnan kattava laajakaistahanke. Tavoitteena on saada valokuitu vedettyä jokaiselle jokaiseen kotiin ja toimipaikkaan. Valokuidulle on tarvetta enemmän kuin koskaan, sillä kuparijohtoja kääritään rullalle kiihtyvään tahtiin. Tietoliikennemäärien lisääntyessä ja katvealueilla mobiiliyhteydet eivät pysty tarjoamaan niin varmaa ja nopeaa yhteyttä kuin valokuitu. 

Etelä-Karjalan maakuntaohjelma

Etelä-Karjalan maakuntaohjelmaluonnos on valmistunut. Ohjelman todetaan olevan väline maakunnan kehittämistyölle. Siksi tässä välineessä toivoisikin olevan enemmän konkreettisia toimia. Maakuntaohjelma löytyy http://www.ekliitto.fi/wp-content/uploads/2014/01/Etela-Karjalan-maakuntaohjelma-2014-2017-luonnos.pdf.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä