jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjän imperialistiset pyrkimykset

Suomi–Venäjä-Seuralle yli puolet ystävyysseurojen avustuspotista!

SVS:lle myönnettiin nyt 915.000 € + eduskunnan lisäapuraha 200.000 €. Neuvostoliitto-seuran "työn"jatkajan kokonaisavustus on näin tänä vuonna 1.115.000 €. Suomalaiskansojen mailta riistettyjä oljy- ja kaasuvaroja tai Viipurin vientisatamien kolonialismituottoja ei tälle momentille tiedetä edelleenkään ohjatun. Hallituskohun alle jäänyt uutinen ei saisi jäädä huomaamatta: verkkouutiset.fi/suomi-venaja-seuralle-yli-puolet-avustuspotista 

Venäjän TV:ssä haaveiltiin Suomen liittämisestä Venäjään

100-vuotiasta Suomineitoa on 'kunnioitettu' Niinistön ja Putinin tapaamisen jälkeen eri tavoin. Venäläisen tv-kanavan ajankohtaisohjelmassa keskusteltiin IL:n mukaan Suomen historiasta ja haaveiltiin Venäjän vanhojen rajojen palauttamisesta. Asiantuntijan mukaan Suomi menetti Viipurin, koska nousi vastarintaan Stalinia vastaan. "Viipuri on Pietari Suuren vanha valloitus, jonka Aleksanteri I jostain syystä lahjoitti Suomelle. Kukaan ei ajatellut, että Suomi lähtisi ja veisi sen mukanaan."

Putin: Keski-Venäjä oli suomalaismaata ennen maahantunkeutumisryssintää

Alkuperäiskielinen versio poikkeaa otsikosta vain tyylitasolla, itse sanoman substanssista ei jää epäilystä. Isovenäläinen imperialismi ja kolonialismi haittavaltasivat meidän ja muiden alkuperäisomistajien maat. 

Kuseeko Pronssisoturi Sibelius-monumentille voitonpäivän katupartisaani-iskussa?

Kyllä lorottelee. Suvaittavuusolettama on ryssitty tietoisesti. Symbolitasolla provokaatiokampanja merkitsee sitä, että itse Tallinnan kivisydäminen Pronssimaturi piipahtaa voitonpäivänriekunnan kutsumattomana vierastaistelijana. Kansallissäveltäjämme monumentti sotauhomarssin virtsapylväänä "kunnioittaa" paikallisväestöä saman verran kuin Stalinin ja Hitlerin liittokunta 1939-41 Tarton rauhan rajoja Suomessa ja Virossa. Päivämäärävalinta 9.5.  on stalinismifasismia ylistävä toisin kuin 8.5. olisi.

Putinistiuhoa ja uhkailua Voiton päivän Helsingin-riekunnan alla

Venäjämieliset voitonpäiväuhoilijat marssivat tiistaina Sibelius-monumentilta Helsingin keskeisiä katuja. Kuinkahan pakottava tarve oli valita 'uuspronssisoturin' lähtöpaikka Finlandian säveltäjää "kunnioittaen"? Verkkouutisten mukaan näyttävänä kulkueena edetään kuin Puna-armeija ikään, valmistautuneena kohtaamaan myös länsi- ja vihamielisten tahojen aggressiot.

"Voiton päivän" 9.5. venäläisfasistinen riekunta voisi jo loppua

Jotta Suomen ja EU:n ja ihmiskunnan "kelpo naapuri" ja ikuinen silmäterämme hyvässä ja pahassa eli Venäjä lopultakin lunastaisi 1990-luvun alussa antamansa lupauksen ja modernisoituisi kutakuinkin normaalin nykyaikaisen sivistys- ja oikeusvaltion ja ihmiskasvoisen kansakunnan tasolle, sen olisi syytä luopua parista kolmesta pahastaan. Yksi ja ehkä keskeisin niistä on kulttuuriselta symboliarvoltaan stalinilaisen perinteen mukainen tapa riekkua ns.

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan ylioptimismi

Eduskunnan turvallisuusvaliokunnan raportti siitä, millainen Venäjä mahdollisesti tulee olemaan naapurina, kiinnittää väkisinkin Suomen lähialueen geopoliittisesta kehityksestä huolestuneen kansalaisen huomion, eikä valitettavasti hyvällä tavalla. Laajasta raportista silmään pistää ylioptimistinen suhtautuminen Venäjään, jota Aleksi Roinilakin käsitteli analyyttisessä ja järkevässä kirjoituksessaan “Sotaa ydinaseiden varjossa”.

Fennovoima kyllä. Rosatom ei.

Venäjän valtion politiikka on näillä näkymin pitkälle tulevaisuuteen imperialistista eli maa pyrkii palauttamaan vanhan Neuvostoliiton ja tsaarin Venäjän rajat. Se on tosiasia, joka meidän pitää kaikessa ottaa huomioon.

Emme halua sotia, mutta Venäjän valloituspyrkimykset on torjuttava, niin mitä silloin on tehtävä? Vastaus on helppo antaa: neuvotellen ja talouspakottein.

Venäjän talous on riippuvainen energiasta. Kaasun, öljyn ja ydinenergian myynti ovat talouden selkäranka. Ja jos halutaan vaikuttaa Venäjään, niin silloin on valittava kohde, jossa vaikutus todella tuntuu.

Ajatuksia Ukrainasta

Joskus elämässä tulee tilanteeseen jossa kokee tunteen, että jotakin on pakko tehdä. Tämän tunteen koin aikalailla tasan viikko sitten. Olen seurannut Ukrainan tilannetta erittäin huolestuneena. Viime sunnuntaina minuun otti yhteyttä herrasmies nimeltään Dimitri Halby. Keskustelimme Ranskan Mistral sota-alusten kauppaamisesta Putinin hallinnolle. Koin sydämessäni, että tämä ei vain ole oikein. Ja silloin päätin, että jotakin on pakko tehdä.

Venäjä on eristettävä - maksoi mitä maksoi - Kekkosen konkurssi

Pihkovan äidit tietävät että Venäjä taistelee Itä-Ukrainassa palauttakseen Novorossijan itselleen. Putinin julma huumori hänen kehoittessaan separatisteja (po Venäjän joukkoja)  luomaan humanitaarisen käytävän  Ukrainan armeijan piiritetylle joukoille iskee eurooppalaiseen tajuntaan kylmäävästi: tämmöisenkö kumppanin kanssa on tehty hyvää tarkoittavaa yhteistyötä Neuvostoliton romahtamisen jälkeinen aika?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä