jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vuosi 1917

Kansanedustaja ojensi/opasti "sivistymätöntä" Putinia Suomi 100 -unohduksesta!

NOLOA: Jukka Gustafsson (sd) arvostelee Venäjän presidenttiä huonoista tavoista, sivistymättömyydestä ja arvostuksen puutteesta ja jopa kirjoitti suivaantuneena Putinin puolesta onnittelupuheen 100-vuotiaalle Suomelle FB-päivityksessään, Iltalehti kertoo.  - Onpa Jukalla otsaa! 

Vuosi 1917 on Putinille vaikea puheenaihe

# Kannatti seurata televisiosta ja mediasta unikeonpäivänä 27.7. Venäjän presidentin - etten sanoisi tsaarin - Vladimir Putinin Suomen-vierailua Punkaharjulla ja Savonlinnassa. Elämme nimittäin täällä Suomessa sellaisessa nurkassa, että Venäjän johtajan aivoituksista kannattaa ottaa selvää ennen kuin on liian myöhäistä.

Suuri voitakavarikko Pispalassa

Suuri voitakavarikko Pispalassa

*

100 vuotta sitten: Pohjois-Satakunta, perjantaina 9.3.1917

*

Lähes puolentoistatuhatta kiloa voita takavarikoitu trokareilta.

Kansan Lehti kertoo:

Kun oli tiedossa, että Jämijärveltä päin oli kaupunkiin tulossa kolme kuormaa voita, jotka oli luvattomalla tavalla hankittu, pidettiin Pispalassa poliisiviranomaisten toimesta silmällä näitä kuormia ja saapuivatkin ne lauvantai-aamuna klo 5 ajoissa.

100 vuotta sitten; Mitä uusi vuosi 1917 tuo tullessaan

100 vuotta sitten; Mitä uusi vuosi 1917 tuo tullessaan

"Uudelleen seisomme nyt taas uteliaina ja yhtä neuvottomina kuin vuosi takaperin uuden vuoden kynnyksellä ja voimme ainoastaan odottaa mitä tuo uusi tulokas katsoo meille parhaaksi antaa."

*

Perjantai 12.1.1917

Paikallislehti UutisOiva, entinen Pohjois-Satakunta, alkuaan Ikaalinen –lehti on julkaissut uutisia Ikaalisista ja Jämijärveltä jo vuodesta 1913.  Siis lähtien ajasta ennen Ensimmäistä maailmansotaa. 

Oliko Lenin ”suomalaisten agentti”?

# Vuoden 2017 mielenkiintoisimpia seurattavia on se, miten Vladimir Putinin Venäjä aikoo juhlia vallankumousvuoden 1917 satavuotismuistoa ja Suomen itsenäistymistä – vai juhliiko mitenkään.

   Putin on sanonut toistuvasti, että Neuvostoliiton hajoaminen oli ”aikakautemme murheellisin geopoliittinen tapahtuma”.  Lännessä ollaan täsmälleen toista meiltä. Tästä vastakohtaisuudesta kumpuaa myös Ukrainan kriisi ja Krimin kaappaus.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä