jhuopainen Pimeää pelottelua ja populismia jo vuodesta 2011.

Kaikki blogit puheenaiheesta Silvio Berlusconi

Italian vaaleista lasten ristiretkeen ja Paavoon

Suomen media on Italian vaaleista pikkaisen sekaisin.

Eikä ihme. Tulos kun ei ole vieläkään aivan selvä. Suurin ongelma on siinä, että media ei oikein ymmärrä kuka on ”paha” ja kuka on ”hyvis”. Siksi mediassa on mitä kummallisimpia tulkintoja asiasta. Kuka on populisti? Kuka vihaa ihmisiä? Kuka on ikävä ja kuka se mukava? Onko Berlusconi hovikelpoinen? Onko Liiga ihan natsiliike? Miten toimittajat saisivat tästä sopivan yksinkertaisen tarinan?

Demokratiassa enemmistö hallitsee ja vaalivoittajalla on oikeus muodostaa hallitus

EU-virkamiehet valitsevat jäsenvaltioiden johtajat

Syksyllä 2011 muutamat EU-virkamiehet lähestyivät meitä koskien suunnitelmaa pakottaa Italian pääministeri Silvio Berlusconi eroamaan virastaan. EU-virkamiehet halusivat, että USA kieltäytyisi kannattamasta Kansainvälisen valuuttarahaston lainoja Italialle siihen asti, kunnes Berlusconista olisi päästy eroon.

Kerroimme presidentille tästä yllättävästä pyynnöstä, ja vaikka paremman johtajuuden saaminen Euroopaan olisi ollut hyödyllistä, emme voineet osallistua ehdotettuun juoneen. Emme voineet tahria käsiämme hänen vereensä.

 

Godfather IV eli pankkibisnestä EU:ssa

 

Vaikka Italian katastrofaalinen tilanne on yleisesti tiedossa, niin kovin vähälle huomiolle on mediassa jäänyt se, missä määrin rahaa on kadonnut järjestäytyneen rikollisuuden toimesta.

 

Faktana on toteen näytetty, että korruptio ja kiristys ovat olleet Italiassa arkipäivää vuosikymmeniä. Mafiaperheet taistelevat bisneksistään ja se joka asettuu poikkiteloin, hoidellaan armotta kirkkomaalle.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä